Mersin'de Hayırseverler “eğitimle Değişir Dünya” Dedi

hayırseverler “eğitimle değişir dünya” dedi


Mersin'de Hayırseverler “eğitimle Değişir Dünya” Dedi

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından “Eğitimle Değişir Dünya” adıyla başlatılan kampanya kapsamında hayırseverin yaptığı yardımlarla Mersin İl Müftülüğü ile TDV Mersin Şubesi görevli ve gönüllüleri ihtiyaç sahibi öğrencilere yeni eğitim öğretim yılı için kıyafet ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulundu.

Bu kapsamda İl Müftüsü Aydın Yığman, İl Müftü yardımcısı Ümmühan Mert, TDV Mersin Şubesi Kadın Kolları ve İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu üyeleri ile birlikte daha önce tespit edilen ihtiyaç sahibi ve yetim öğrencileri evlerinde ziyaret ederek kırtasiye malzemeleriyle birlikte ayni ve nakdi yardımları ulaştırdılar.  

Görüşlerini aldığımız İl Müftüsü Yığman yaptığı açıklamada: “Kırtasiye malzemelerini alamayan, kılık kıyafet ve araç gereçleri tedarik etmekte zorlanan ihtiyaç sahibi aileleri yerinde tespit ediyoruz. TDV  gönüllüleri arkadaşlarımızla tespit ettiğimiz  ailelere ulaşarak, hayırseverlerimizin yardımlarıyla temin edilen çanta, kırtasiye malzemesi ve onun yanı sıra nakdi yardımları yaparak öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermeye ve yüzlerini güldürmeye çalışıyoruz. Tüm öğrenci ve ailelerine yeni eğitim-öğretim yılında başarı diliyorum” dedi.