Mersin şehidini Hakk'a Uğurladı

mersin şehidini hakk'a uğurladı


Mersin şehidini Hakk'a Uğurladı

Mersin Tece Polisevi nizamiye noktasına teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit olan Polis Memuru Sedat Gezer düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Polis Memuru Sedat Gezer için ilk olarak İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Emniyet Müdürlüğünden Yenişehir Hz. Mikdat (Muğdat) Camiine getirilen Şehit Polis Memuru Sedat Gezer’in naaşı öğle namazına müteakip İl Müftüsü Aydın Yığman'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Akbelen Şehir Mezarlığı Şehitliğine defnedilmek üzere götürüldü.

Akbelen Şehitliğinde İl Müftüsü Yığman ve din görevlilerinin Kur’an tilaveti sonrasında Toroslar İlçe Müftüsü Bayram Danacı’nın yaptığı dua ile şehidin cenazesi ebediyete uğurlandı.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu milletvekilleri, askeri ve mülki erkân, şehidin mesai arkadaşları ile vatandaşlar katıldı.