İstanbul'da Devlet Koruması Altındaki çocuk Ve Gençlerden Mevlid-i Nebi Programı

devlet koruması altındaki çocuk ve gençlerden mevlid-i nebi programı


İstanbul'da Devlet Koruması Altındaki çocuk Ve Gençlerden Mevlid-i Nebi Programı

İstanbul Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde sosyal hizmet kurumlarında kalan çocuklar ve gençlerle “Mevlid-i Nebi Programı” gerçekleştirildi.

Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleşen programda ilk olarak İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Fuat Kahraman, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’un eşi Sabriye Şentop hanımefendi selamlama konuşmaları yaptı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığının 2022 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu sinevizyonu izlendi.

Programda daha sonra çocuklar ve gençler tarafından seslendirilen ilahi, şiir, naat, 40 Hadis ve monolog sunumları ile Kur`an-ı Kerim Tilaveti dinlendi.

İstanbul İl Müftü Yardımcıları Ayşe Coşkun, Halime Yıldız ve Huriye Akbıyık hanımefendi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcıları, ADRB İl ve İlçe Koordinatörleri, Sosyal Hizmet Kurumlarında eğitim veren Diyanet Personeli ve il genelinde sosyal hizmet kurumlarında kalan gençler ile çocukların katıldığı program, yapılan dua ile sona erdi.