Kahramanmaras'da Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç "vakit Rabbimize Verdiğimiz Sözü Tutma Vaktidir."

diyanet işleri başkan yardımcısı kadir dinç "vakit rabbimize verdiğimiz sözü tutma vaktidir."


Kahramanmaras'da Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç "vakit Rabbimize Verdiğimiz Sözü Tutma Vaktidir."

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç "Vakit Rabbimize verdiğimiz sözü tutma vaktidir."

     Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle "Peygamberimiz, Cami ve İrşad" konulu konferansını vermek üzere Kahramanmaraş'a geldi.

     Konferans öncesinde 4-6 yaş Kur'an Kursu açılışına katılan Kadir Dinç daha sonra konferansın yapılacağı KSÜ Yunus Emre Kültür ve Kongre Merkezi Sezai Karakoç konferans salonuna geldi.

     Programa Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün yanı sıra il protokolü, personel ve vatandaşlar katıldı. Program İl Müftülüğü ilahi korusunca hazırlanan ilahi dinletisi ile başladı. Sonrasında Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması dünya ikincisi Hafız Mehmet Ali Sarıtürk tarafından Kur'an tilaveti icra edildi. Kur'an tilavetinden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Mevlid-i Nebi sinevizyon gösterisi izlenildi. İl Müftüsü Mustafa Tekin'in açış konuşmasından sonra kürsüye gelen Kadir Dinç dinleyicilere Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın selamlarını ve muhabbetlerini iletti. Kadir Dinç konuşmasında 4 yaşından 70 yaşına ve sonrasına kadar bütün vatandaşlara din hizmeti sunma gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. Kadir Dinç konuşmasına "İyilik ve takvada yarışmada hepimiz sorumluyuz. Vakit Rabbimize verdiğimiz sözü tutma vakti, vakit Rabbimizle yüzleşme vaktidir. Vazifemiz çağrıya kulak vermektir, irşada kulak vermektir. Bazen okunan Kur'an hidayetimizdir, bazen hidayetimiz dikenli gülün irşadıdır, bazen bir annenin ağlayan çocuğudur. Mahşerde Rabbimize mahcup olmamak için Allah'a kulluk sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız. Mü’min mü’minin dostudur. Dostun dosta vazifesi de iyiliği çoğaltma kötülüğü azaltmadır." şeklinde devam etti.

     Başkan Yardımcısı Kadir Dinç'in konuşmasından sonra Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma dünya ikincisi Mehmet Ali Sarıtürk ile hafızlık yarışması Türkiye birincisi Yusuf Eren Gülmez'e hediye takdiminde bulunuldu.

     Kadir Dinç program sonrasında gençlik merkezinin standını ziyaret ederek gençlik çalışmaları hakkında bilgi aldı daha sonra Zekeriya Tanrıverdi Kur'an kursunun açılışına katıldı.

     Başkan Yardımcısı Dinç, il müftüsü, il müftü yardımcısı ve ilçe müftülerinin katılımıyla müftülük hizmetlerinin değerlendirildiği ilçe müftüleri toplantısına katılarak Kahramanmaraş programını bitirdi.