Muş'ta 2022 Yılı Mevlidi Nebi Haftası Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Programı Düzenlendi

2022 yılı mevlidi nebi haftası ile camiler ve din görevlileri haftası programı düzenlendi


Muş'ta 2022 Yılı Mevlidi Nebi Haftası Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Programı Düzenlendi

Muş İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" temalı program düzenlendi.

Programa, Vali Yardımcısı Berker Çırak, Muş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir ve Din Görevlileri katıldı.

İl Müftülüğünce Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi konferans salonunda düzenlenen program, İmam Hatip Osman Sezgin'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından sinevizyon gösterimi yapıldı.

Açılış ve selamlama konuşması yapan İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, Mevlid-i Nebi Haftası'nın Peygamberi tanıma ve anlama haftası olduğunu belirterek, "Çünkü o insanı insan yapan bütün değerleri kendinde toplamış olan yüce bir şahsiyettir. Mevlid-i Nebi insanlığın doğumudur. Peygamberimizin söz ve uyarıları, örnek ahlakı, davranışı ve rehberliği sayesinde insanlık yeniden doğmuştur." dedi.

Vali Yardımcısı Berker Çırak, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası konularına değinerek organize edilen bu güzel program için Muş İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, "Peygamberimiz, Cami ve İrşat"  temalı konferans verdi.

Program, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.