Tdv Kayseri şubesi Kadın Kolları Tarafından “hayır çarşısı” Kuruldu

tdv kayseri şubesi kadın kolları tarafından “hayır çarşısı” kuruldu


Tdv Kayseri şubesi Kadın Kolları Tarafından “hayır çarşısı” Kuruldu

Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi Kadın Kolları tarafından “Hediyem Kitap Olsun kampanyasına destek sağlamak amacıyla "Hayır Çarşısı" adı altında kermes düzenlendi.

Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şubesi Kadın Kolları tarafından Ok Burç Medresesi’nde  "Hayır Çarşısı" adı altında kermes düzenlendi.

Kermesin açılışında konuşan TDV  Kayseri Şubesi Kadın Kolları Başkanı Semanur Arslan, “Dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların umudu olan Türkiye Diyanet Vakfımız tarafından gerçekleştirilen “Hediyem kitap olsun” projesi kapsamında gerçekleştirdik bu hayır çarşımızı. Düzenlenen bu kermesten elden edilen gelir ile il ve ilçelerimizde okullarda ve Kur’an kurslarında kütüphaneler kurulacak inşaallah.” dedi.

Hayır çarşısını ziyaret eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle, dini ve kültürel değerleri göz önünde bulundurularak vatandaşlara okuma bilinci kazandırmak amacıyla okul ve Kur’an kurslarında bulunan kütüphanelerin kitap ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olmak amacıyla bu kermesi düzenledik. Kermesten elde edilecek gelirlerle ilimizdeki ilkokul, ortaokul ve liseler ile, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ve okuma için uygun yerleri bulunan bütün mekanlarda açılan ve açılacak olan kütüphanelere Başkanlığımız ve TDV yayınları ile destek olmayı amaçlıyoruz.

Bu sebeple de İl Müftülüğümüz ve TDV Kayseri Şubesi Kadın Kolları iş birliğiyle Kur’an kursu öğretici ve öğrencilerinin kendi el emeği olan yemek ve tatlı türlerini gönüllülük esasına göre bulundurmak suretiyle bu kermesi organize ettik. Kermese gerek yaptıkları yiyecek çeşitleri ve gerekse sundukları başka katkılarla destek veren bütün kurslarımızın kadrolu ve fahri öğreticileri ile öğrencilerine yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca kermesimize yoğun ilgi gösteren halkımıza da teşekkür ediyorum.'' dedi.

21-23 Ekim 2022 tarihleri arasında açık olacak kermeste, Kayseri’ye ait yerel yemek çeşitleri, tatlı, pasta, börek, el emeği-göz nuru ile örülen giysiler  satışa sunuluyor.
 

TDV Kayseri Şubesi Kadın Kolları tarafından düzenlenen kermese daire amirleri, din gönüllüleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.