İstanbul'da Pendik’te 110 Hafız Için Icazet Merasimi Düzenlendi

pendik’te 110 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İstanbul'da Pendik’te 110 Hafız Için Icazet Merasimi Düzenlendi

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un katılımıyla Pendik’te 110 hafız için icazet merasimi düzenlendi.

Pendik İlçe Müftülüğü tarafından geleneksel olarak her yıl yapılan icazet programının bu yıl 6.’sı gerçekleştirildi.

Pendik Çarşı Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Yoğunluk sebebiyle programa katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin'in telgrafı okundu.

Programda yaptığı konuşmada hafızların yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür eden İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, icazetini alan hafızları ve ailelerini tebrik etti.

Hafız öğrencilerin Kur’an- Kerim tilavetinde bulunduğu programda Reisü’l Kurra H. Mustafa Demirkan dua etti.

Programa İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve Erol Kaya, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla,  Pendik İlçe Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İhsan Erkul, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz,  Zümrüt Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Aslanoğlu ve Zümrüt Vakfı Mütevelli Heyeti ile Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Hediye takdiminin ardından program sona erdi.

Program sonrasında Türkiye Diyanet Vakfı Pendik Şubesi, Mobil ikram aracından aşure ikramında bulundu.