Adana'da Umre Yolcularımız Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

umre yolcularımız dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Adana'da Umre Yolcularımız Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

24 günlük servisli 168 kişilik Adana 1.uçak umre kafilesi Adana Havaalanı'ndan direkt uçuşla Cidde’ye uğurlandı. Mersin Gülnar İlçe Müftüsü Yusuf Kaya’nın kafile başkanı olarak görevlendirildiği umre kafilesini uğurlamaya İl Müftüsü Mehmet Taşcı, İl Müftü Yardımcısı Dr. Mekki Solmaz, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ali Hançer ve umre yolcularının aileleri katıldı. Uğurlama programına iştirak eden İl Müftüsü Mehmet Taşcı, umre yolcularına hitaben yaptığı konuşmasında; "Milyonlarca insan bu hayalinin gerçekleşmesini istemektedir. Sizler nasipli insanlarsınız. Kutsal topraklardan gittiğiniz şekilde dönmemenizi, ünlü şair Muhammed İkbal'in dediği gibi: "Hz.Ebubekir'in sadakati, Hz. Ömer'in adaleti, Hz. Osman'ın Hayâsı ve ahlâkı, Hz. Ali'nin ilmi ile" dönmenizi temenni ediyorum. Rabbim sâlimen gidip, gânimen dönmeyi nasip eylesin. Ülkemize, vatanımıza, memleketimize ve tüm İslam âlemine dua ediniz” dedi. Müftü Taşcı, yapmış olduğu duanın ardından ihramlarına bürünen umrecileri kutsal topraklara yolcu etti. Umre yolcularının gözlerindeki mânevî ışık ve Kâbe aşkı görülmeye değerdi.