Ankara Il Müftülüğü Tarafından Tdv Konferans Salonunda Il Ve Ilçe Vaizlerine Yönelik Bir Istişare Ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

ankara il müftülüğü tarafından tdv konferans salonunda il ve ilçe vaizlerine yönelik bir istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.


Ankara Il Müftülüğü Tarafından Tdv Konferans Salonunda Il Ve Ilçe Vaizlerine Yönelik Bir Istişare Ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

İl Müftülüğünün organize ettiği istişare toplantısına Ankara Müftüsü Dr.Hasan ÇINAR, vaaz ve irşat faaliyetlerinden sorumlu İl Müftü Yardımcısı Abdülhalim ACAR, İl Müftü Yardımcıları Fazlı MUTLU, Ahmet Hilmi YAZAR, Necmettin SAYDAN, Din Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürü İmam Hüseyin YAŞAR, İl ve İlçelerden gelen Başvaiz, Uzman Vaiz, Vaiz, ADRB Vaizleri ile Cezaevi Vaizleri katıldılar. Yenimahalle Vaizi Vahit EKER'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan  toplantının açılış konuşmasını Vaizler Koordinatörü İl Vaizi Yusuf İSLAMOĞLU yaptı. Daha sonra Vaaz ve irşat hizmetlerinden sorumlu İl Müftü Yardımcısı Abdulhalim ACAR, vaaz ve irşat hizmetlerinin ilgili mevzuat çerçevesinde daha etkin ve verimli icra edilmesi hususunda bir konuşma yaptı. Ardından Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan ÇINAR tarafından İl ve İlçe Vaizlerine, deruhte edilen vaaz ve irşat hizmetinin önem ve misyonunu belirten ufuk açıcı bir konuşma yaparak, vaaz ve irşad'ın kürsü formatını değiştirerek kavli leyyin ile cemaatın irşat edilmesinin gerektiğini ifade ettiler. Toplantı İl Başvaizlerinden aynı zamanda VAİZDER Genel Başkanı olan Ömer  Faruk SERDAROĞLU'nun vaizlerin özlük hakları hakkında yaptığı konuşma ile sona erdi

 yaptı.