Bolu'da Diyanet Gençlik Merkezinde ‘çök-kapan-tutun’ Tatbikatı Gerçekleştirildi.

diyanet gençlik merkezinde ‘çök-kapan-tutun’ tatbikatı gerçekleştirildi.


Bolu'da Diyanet Gençlik Merkezinde ‘çök-kapan-tutun’ Tatbikatı Gerçekleştirildi.

12 Kasım 1999 Bolu-Düzce Depremi’nin 23’üncü yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da saat 18:57’yi gösterirken “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatıyla anıldı.

Bolu’da gerçekleşen tatbikat, Diyanet Gençlik Merkezinde yapıldı. Vali Erkan Kılıç, Milletvekili Arzu Aydın, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Komando Kıdemli Albay Merdin Kışkan, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutan V. Jandarma Albay Özgür Kılıç, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş, Kurum Müdürleri, STK Temsilcilerinin katıldığı tatbikatta ‘çök, kapan, tutun’ yöntemi uygulandı.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu konu ile ilgili olarak: “ 12 Kasım 1999 yılından bu yana tam 23 yıl geçti. Ama kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde.

Depremin 23. yılında anma programları çerçevesinde tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da ‘Çök-Kapan-Tutun’ tatbikatı’nın Diyanet Gençlik Merkezi’nde yapılması bizim için önemliydi. Sayın Valimiz Erkan Kılıç ve diğer katılımcılar ile birlikte saat 18:57’de bu tatbikatı gerçekleştirdik.

12 Kasım depreminde Bolu’da 48, Düzce’de ise 800 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yüzlerce vatandaşımız yaralandı. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Depremler sonucunda malesef can ve mal kaybı yaşanmaktadır. Şehirlerimizi imar ederken konutlarımızı mutlaka deprem yönetmeliğine uygun olarak yapmalıyız.

Türkiye deprem kuşağında, Bolu’da riskli iller içerisinde yer almakta. Depreme her an hazırlıklı olmalıyız. Kendimiz başta olmak şartıyla aile fertlerimizi deprem ve diğer afetler konusunda bilgilendirmeliyiz. Rabbim bu tür acıları bir daha göstermesin” dedi.