Kırsehir'de Umreye Gidecek Vatandaşlara Yönelik Umre Semineri Düzenlendi.

umreye gidecek vatandaşlara yönelik umre semineri düzenlendi.


Kırsehir'de Umreye Gidecek Vatandaşlara Yönelik Umre Semineri Düzenlendi.

Kırşehir İl Müftülüğünce Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonu ile umreye gidecek vatandaşlara yönelik umre semineri düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 umre organizasyonu ile umre ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik umre semineri düzenlendi. 23/24-11-2022 tarihleri arasında İl Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen seminere umre yolcuları katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonu ile Kırşehir’den umreye gidecek olan vatandaşlar için İl Müftülüğümüz tarafından "Umre Yolcularını Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. İl Müftülüğü tarafından, Aralık ayı içerisinde umreye gidecek olan 36 umre yolcusuna yönelik düzenlenen seminer 23-24/11/2022 Çarşamba ve Perşembe günleri saat 08.00-12.10 arasında İl Müftülüğü Konferans Salonunda ve Hacı Ali Cihan Camii'nde yapıldı. İki gün süren umre seminerine İl Müftümüz Mehmet Yaman, İl Müftü Yardımcısı Zeynep Önen, İl Uzman Vaizleri İbrahim Özger, Halil Yılmaz, Şube Müdürü Gazi Bektaş, din görevlileri ve umreye gidecek vatandaşlar katıldı.

İl Müftümüz Mehmet Yaman, umrenin hikmeti ve umrede ki sembollerin anlamı ve Umre ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci konularında seminere katılanlara slayt eşliğinde bilgiler verdi. Yaman konuşmasında “ Yaptığınız amelleri bozacak veya sevabını azaltacak bir duruma fırsat vermemek için umre ibadetinin nasıl yapılacağını öğrenmeye gayret gösterelim. Orada umre ibadetimizi yaparken insanlara iyi davranalım onlara eziyet vermeyelim. Bizler İl Müftülüğü olarak sizlere bu konuda faydalı olması için bu seminerleri düzenliyoruz. “dedi.

İl Müftümüz Yaman umrecilere, ‘‘Allah şimdiden umre ibadetinizi ve yolculuğunuzu hayırlı eylesin. Selametle gidip dönmenizi nasip etsin. Yapacağınız dualarınızda İslam alemini, tüm Müslümanları, özellikle ülkemizi unutmayalım.’' dedi.

Seminerin ikinci gününde ise umrecilere, Şube Müdürü Gazi Bektaş ve İl Uzman Vaizleri tarafından "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti, Yolculuğa Çıkmadan Önce Yapılacak Hazırlıklar, Ana Hatlarıyla Umre Menasiki, Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı, Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci, Hz. Peygamber (s.a.v), Mescid-i Nebevi ve Medine-i Münevvere'deki Ziyaret Yerleri, Kadınlara Özgü Konular" hakkında bilgiler verildi.
Seminerin sonunda umre yolcuları yapılan seminerin faydalı olduğunu ve bu seminerde emeği geçenlere teşekkür etti.