Muğla'da 2022 Yılı Diyanet Hacıları Yemekte Biraraya Geldi

2022 yılı diyanet hacıları yemekte biraraya geldi


Muğla'da 2022 Yılı Diyanet Hacıları Yemekte Biraraya Geldi

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı 2022 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ile Muğla'dan Hacca giden hacılarla Kaynaşma yemeğinde bir araya geldi .

Yemeğe Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı'nın yanı sıra Müftü yardımcıları Erkan Saral, Sema Özbakış, kurum müdürleri,şefler , Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Temsilcisi, ve hacılar katıldı.

Muğla İl Müftü Yardımcısı Erkan Saral'ın yemek duasını yaptığı programda kafile sorumlusu hocalardan Soner Işıldar Kur'an tilavetinde bulurken, Adil Tuncay ise İlahi seslendirdi.

2022 yılına ait Hac'da yaşananlardan hazırlanan sinevizyonu izleyen hacıların  o günlerde  yaşadıkları hatıraları yeniden canlandı.

Yemek sonrası Konuşan Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Hacıları bir kez daha tebrik ederek yeniden nasip olması niyazında bulundu.

Hacılık sıfatının özel bir tanımlama olduğunu aktaran Çapçı, hacı arkadaşlığının da ömür boyu unutulmayan bir değeri olduğunu aktardı.

Zaman zaman biraraya gelerek muhabbetin devam etmesi gerektiğini dile getiren Çapçı, Kudüste Mescidi Aksa'nın  da  mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir kutsal olduğunu aktararak bununla ilgili bir kafile ile gitme planları olduğunu anlattı.

Öte yandan Çapçı bir çok kez gittiği  umre ve Hac ibadeti esnasında yaşadığı hatıraları da paylaştı.
Bunun üzerine 2022 yılında Hacı olan birçok vatandaş da duygu yüklü Hatıralarını Hacılarla paylaştı.

Hatıralar esnasında Erva Zehra Gökalp  isimli minik hacının Kabe'ye diğer gidişinde dokunmak istemesini dile getirmesi  herkesi duygulandırdı.

2022 yılında pandemi önlemleri sebebiyle Kabe'ye el sürmek yasaklanmış ve etrafı engellerle kapatılmıştı.

Toplu fotoğraf çekimi ile kaynaşma yemeği son buldu.