Tdv Kayseri şubesi Kadın Kolları Tarafından Iyilik Atölyesi Açıldı

tdv kayseri şubesi kadın kolları tarafından iyilik atölyesi açıldı


Tdv Kayseri şubesi Kadın Kolları Tarafından Iyilik Atölyesi Açıldı

Kayseri İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şubesi Kadın Kolları iş birliğinde "İyilik Atölyesi" açıldı.

İyilik Atölyesi'nin TDV Kadın Kolları'nda görevli gönüllülerin "iyilik" için bir araya gelecekleri bir mekan olması hedefleniyor.

TDV Kayseri Şubesi Kadın Kolları Hizmet Binası’nda açılan İyilik Atölyesi’ni ziyaret eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Vakfımız hayatın her alanında insana dokunmayı ve maddi-manevi destek vermeyi amaçlıyor. İyilik Atölyesi’nde kadın gönüllülerimiz yardım bekleyen vatandaşlarımız için üretecek ve ürettiklerimizi faydaya dönüştürecek.

İyilik Atölyeleri’nde sadece yardım faaliyetleri yapılmadığını, aynı zamanda kadın gönüllülere yönelik etkinlikler de gerçekleştirildiğini belirten Müftü Akkuş, sözlerine şöyle devam etti: “Kadın kollarımızın öncülüğünde gönüllülerimize yönelik dikiş-nakış, örgü ve yemek yapma atölyeleri de oluşturacağız. Etkili hitabet, diksiyon ve drama eğitimi gibi çeşitli kurslarımız olacak. Atölyelerimizde ayrıca gönüllülerimiz ile ihtiyaç sahibi aileleri bir araya getirerek birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olacağız.

Gönüllülerimiz tarafından hazırlanan ikramlıklar üniversiteler, hastaneler, parklar ve cami avluları gibi mekanlarda vatandaşlarımıza ikram ediliyor. Ayrıca yine hazırlanan gelin bohçası ve bebek bohçasıyla ihtiyaç sahibi genç kızlarımızın ve yeni doğum yapmış annelerimizin en mutlu günlerinde onların yanlarında olunuyor. Yapılan kermeslerden (Hayır Çarşıları) elde edilen kazanımlarla da ilçelerimizde bulunan okullara, Kur’an kurslarına ve cezaevlerinde bulunan kütüphanelere kitap yardımı yapılıyor.”

İnşaallah açılan İyilik Atölyemiz hayırlara vesile olsun. Burası kadın kollarında görev yapan gönüllülerin el emekleri ile birçok faaliyetin gerçekleşeceği bir yer olacak inşallah. TDV Kayseri Şubesi olarak kadın kollarının yapmış olduğu faaliyetleri yakından takip ediyor ve elimizden gelen desteği veriyoruz. Atölyelerimizden elde edilecek gelirler hayır hizmetlerinde kullanılacaktır. Gerçekleştirilecek faaliyetlerde emeği geçen bütün kadın gönüllülerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Gerçekleştirilen ziyarette Melikgazi Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Müdürü Hakan Tatlı, İl Müftülüğü ADRB Koordinatörü Başvaiz Cansever Dokuz, TDV Kayseri Şubesi Kadın Kolları Sorumlusu Semanur Arslan ve TDV Kayseri Şubesi Kadın Gönüllüleri hazır bulundular.