Giresun'da öğrencilerin ‘hayalleri Gerçek Oldu’

öğrencilerin ‘hayalleri gerçek oldu’


Giresun'da öğrencilerin ‘hayalleri Gerçek Oldu’

TDV Giresun Şubesi Kadın Kollarınca ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin talepleri doğrultusunda hazırlanan hediyelerin dağıtımı yapıldı.

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi iş birliğinde başlatılan “Hayaller Gerçek Oldu” projesi kapsamında Espiye Ericek Köyü İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki öğrencilere hediye verildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları organizesinde gerçekleştirilen proje kapsamında öğrencilerle görüşülerek ihtiyaç ve istekleri tespit edildi. Öğrencilerin talepleri doğrultusunda, temin edilen oyuncak, kıyafet, spor ve kırtasiye malzemeleri öğrencilere teslim edildi.

İl Müftümüz ve TDV Giresun Şube Başkanı Ramazan Topcan, öğrencilerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti ve başarı dileklerini iletti.

Öğrencilerin mutluluklarına ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftümüz Topcan, “Ülkemizin geleceği olan gençlerimize ve eğitime yapılan yatırımın bilinciyle çalışmalarımızı azim ve gayretle sürdürüyoruz.  TDV görevli ve gönüllülerimizin tespitleri sonucunda öğrenci kardeşlerimizle görüşme sağlanıyor. Daha sonra kıyafet, oyuncak, spor ve kırtasiye malzemesi ve okul çantaları öğrencilere ulaştırılıyor. 

Eğitimin her kademesinde gençlerin sağlıklı bir eğitim alabilmeleri için Giresunlu hayırseverlerin destekleriyle yeni projelere imza atıyoruz.  Yavrularımızın yüzündeki mutluluk, gözlerindeki ışıltı, dillerindeki dua azmimizi artırıyor. Yüce Rabbim gençlerimize zihin açıklığı versin, hepsinin yar ve yardımcısı olsun.dedi.

Öte yandan TDV Gençlik ve KYK Gülpembe Hatun Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri ördükleri atkı, bere, çoraplarla projeye katkı sundular.

Programa İl Müftülüğü Şube Müdürü İsmail Aydın, Espiye İlçe Milli Eğitim şube müdürleri Ramis Baştuğ, Adnan Yazıcı, TDV Kadın Kolları Giresun Şube Başkanı Nihal Kasap, İl Göç Koordinatörü Huriye Topşir, Manevi Danışman Birgül Pehlivan, Kur'an Kursu Öğreticisi Güssüm Yayla, öğretmenler, din görevlileri ve TDV gönüllüleri katıldı.