Manisalılar 2023 'ün Ilk Sabah Namazında Camilerde Huzura Durdu

manisalılar 2023 'ün ilk sabah namazında camilerde huzura durdu


Manisalılar 2023 'ün Ilk Sabah Namazında Camilerde Huzura Durdu

Manisa il genelinde gerçekleştirilen Sabah Namazı buluşmalarında camileri dolduran Manisalılar ellerini semaya açarak dua etti.

Şehzadeler İlçe Müftülüğünce 5 Asırlık Sultan Camii Külliyyesinde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasına İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Kur’an kursu öğrencileri, üniversite öğrencileri, din görevlileri, çeşitli STK'lar ve aileler katıldı.

Sultan Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Altunağa'nın kıldırdığı sabah namazı ve ardından Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan program camide eğitim gören küçük zakiranların tesbihatı ile devam etti.

Programda cemaate hitap eden İl Müftüsü Güller; “Yılın ilk günleri, son günleri kişinin kendini muhasebeye çektiği zamanlar, tefekkür, dolayısıyla tövbe zamanlarıdır. Tövbe hayatımızın ayrılmaz bir parçası, hepimiz insanız, beşeriz şaşarız, dolayısıyla bazen bilerek bazen bilmeden günah işleyebiliyoruz. İmam Gazali tövbeden bahsederken; “Kul bir günah, bir hata işlediği zaman onun kalbinde bir pişmanlık ateş yanar. Yani ben nasıl olur da böyle bir günah işledim, yarın huzuru mahşerde yüce Rabbimin huzuruna bu günahla nasıl çıkarım ve ona iman ettiğimi söylediğim halde, sarsılmaz bir iman taşıdığım halde, Rabbime layık kul olmaya söz verdiğim halde böyle bir günahı nasıl işlerim diye kalbinde bir pişmanlık ateşi yanar. Sonra işlediği bu günahın Allah ile arasında bir perde oluşturduğunun farkına varır ve bu perde sebebiyle de Allah ile olan manevi irtibatının zayıfladığını hisseder. İşte tüm bu pişmanlık ve Allah ile arasındaki bağlantısında hissettiği zayıflık kişiyi tövbeye yönlendirir” diyor İmam Gazali. Tövbe de kişinin işlediği günahtan kötülükten en kısa sürede vazgeçmesi, o günahın affedilmesi için Allah’a dua etmesi ve o günahı bir daha işlememek için Rabbine söz vermesi demektir. Biz kullara düşen de bu bilinci her daim diri tutarak, Rabbimizin rahmetine merhametine ve af kapısına sığınmak olacaktır.” diye konuştu.

Müftü Güller; “Allah Resul’üne ashabından bir tanesi “Ya Resulallah iyilik ve kötülük nedir, ya da sevap ve günah nedir tarif eder misiniz diye sorduğunda Peygamber Efendimiz (sav) de buyuruyor ki; “İyilik ve sevap yaptığın zaman kalbinin mutmain olduğu, mutlu olduğu davranışlardır. Kötülük ise senin ruhunu sıkan, kalbini daraltan ve insanların ona muttali olmasını istemediğin davranışlardır.” İnsan günah işlerken açıktan işlemeyi ister mi? Onun için hayatımız hep iyiliklerle dolsun. İşlediğimiz zaman kalbimizin mutmain olacağı, mutlu olacağımız, Rabbimizin rızasına kavuşmak ümidimizi canlandıran iyiliklerle, güzelliklerle dolsun. Ömrümüzün geri kalan kısmı yani geleceğimiz geçmişimizden çok daha hayırlı ve bereketli olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kütahya Dini İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Bahaddin Tellioğlu, Kayseri Hacı Kılıç Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Yasin Yüksel, Bornova Yeni Camii Uzman İmam Hatibi Kurra Hafız Bünyamin Aşçı ve Kayseri Nurettin Öztürk İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Musab Yüksel tarafından tilavet edilen Kur’an’ı Kerim ve kasilerle devam eden program Şehzadeler İlçe Müftüsü Adem Dobur’un duası ile sona erdi.

Program sonunda cemaate kahvaltı ikram edildi.