Kayseri'de Gürcistan Vatandaşı ırma Shakıashvılı Müslüman Oldu

gürcistan vatandaşı ırma shakıashvılı müslüman oldu


Kayseri'de Gürcistan Vatandaşı ırma Shakıashvılı Müslüman Oldu

Gürcistan vatandaşı Irma Shakıashvılı, Kayseri İl Müftülüğü’nde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

 

Müslüman olmak istediğini belirterek Kayseri İl Müftülüğü’ne başvuran Gürcistan vatandaşı Irma Shakıashvılı için İl Müftülüğünde "İhtida Merasimi” düzenlendi.

 

İl Müftülüğü personeli İshak Alas’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı, Shakıashvılı’ye İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgiler vererek, "İslam dinini tercih eden hanımefendiyi tebrik ediyorum. Araştırarak ve öğrenerek Müslüman olmaya karar vermiş. Rabbim iman ve teslimiyetini kabul etsin." dedi.

 

Daha sonra şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Irma Shakıashvılı, "Lale” ismini aldı.

 

Irma Shakıashvılı, “6. kattan düşerek büyük bir kaza atlattım. Hastanede doktorlar yaşamamın mucize olduğunu söyledi. Ben de hastaneden çıkınca Müslüman olacağım diye Allah’a söz verdim. Kısmet bu güne imiş. Elhamdülillah Müslüman oldum.” dedi.

 

İl Müftü Yardımcısı Sarı, yaptığı duanın ardından Irma Shakıashvılı’yi tebrik ederek "İhtida Belgesi" verdi ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti.

 

İhtida merasimine İl Müftü Yardımcıları Yaşar Bolat ve Dr. Dursun Sarı, Hacı Aliye Tarman Kur’an Kursu Yöneticisi Fatma Çapraz, Kur'an Kursu Öğreticisi Esra Erdoğan, Irma Shakıashvılı ve arkadaşları katıldı.