Adana Il Müftülüğünden Amatem’de Regaip Kandili

adana il müftülüğünden amatem’de regaip kandili


Adana Il Müftülüğünden Amatem’de Regaip Kandili

Adana Müftülüğünün dezavantajı kesimlere yönelik çalışmaları farklı güzellikte devam ediyor.

Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM)'nde Adana İl Müftülüğü plan ve koordinesinde 4 yılı aşkın süredir periyodik olarak gerçekleştirilen "Değerler Eğitimi" etkinlikler devam ediyor.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekim Uzman Dr. Mustafa Kurt, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü Din Hizmetleri Uzmanı Nuh Ünaldı, Daire Personelleri ve Din görevlileri katıldı.

Üç Ayların manevi iklimini, rahmet ve bereketini, vatandaşlarımız ve tüm kamu kurum-kuruluş, STK’larla paylaşarak çoğaltan İl Müftülüğü, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezinde (AMATEM)’nde Regaip Kandili etkinlikleri çerçevesinde program icra etti.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde, üç ayları, ekim, bakım ve hasat ayları olarak değerlendiren İl Müftüsü Mehmet Taşcı;

Adana İl Müftülüğü olarak çalışmış olduğumuz, hizmet etmiş olduğumuz şehirde kardeşlerimizin sahih dini bilgiye ulaşmaları için gerekli her türlü çalışmayı yapmaya gayret ediyoruz ve Dinimizin Başkanlığımızın bize yüklemiş olduğu vazifeleri bir hakkın yerine getirmek için mücadele ediyoruz. Gerek gençlik, gerekse toplumun diğer katmanlarına her türlü hizmet vermeye çalışıyoruz. Bugün de burada yine hizmet alanlarımızdan birisi olan bağımlılıkla mücadele konusunda bağımlılıkla mücadele koordinatörlerimiz yapmış olduğu güzel bir hizmet vesilesiyle Adana'da AMATEM'de tedavi gören gençlerimize kardeşlerimize biraz önce sizlerde gördünüz, içinde olduğumuz manevi atmosfere uygun bir hizmet sunalım istedik. Onları Efendim manevi duygularını harekete geçirelim dedik. Recep, Şaban ve Ramazan ayımıza girmiş olduğumuz üç aylarımıza girmiş, olduğumuz bu zamanda bu kardeşlerimizin de Recep, Şaban Ramazan ve bu mevsim içerisinde bulunan kandillerimiz başta Regaip kandilimiz, Miraç kandilimiz , Berat kandilimiz ve Kadir gecemizle beraber bir fırsatlar mevsimine girmiş bulunuyoruz. Allah nasip eylerse tabi akşam Sabancı Merkez camiimizde bütün Adana namaza yönelik programımızı yapacağız sohbetlerimizi, yapacağız Mevlidi Şeriflerimizi, okuyacağız Kur'an-ı Kerimler dualarla inşallah icra ve ihya etmeye çalışacağız. İstedik ki toplumumuzun bu dezavantajlı grubu olan bir şekilde yani başta bizlerde olmak üzere toplumun neme lazımlığının vurdumduymazlığının bir neticesi olan, bu gençlerimize ,bu kardeşlerimize de bir nebze olsun sahip çıkalım istedik. Onları böyle Cenab-ı Allah'ı rahmetinin merhametinin mağfiretinin üzerimize sağanak sağanak yağdığı şu üç aylarımızın başlangıcında Regaip kandilimizin önünde onlara da bir farkındalık oluşturmak amacıyla düşüncesiyle bugün burada Kur'an-ı Kerimler okuduk, ilahiler okudu, kardeşlerimiz görevlerimiz semazenlerimiz gösteride bulundu. Bizler sohbet ettik. onlar için dualar ettik. onlar da bizler için dua etti ve gerçekten hayatımızdaki en güzel günlerden birini yaşadık buraya katılan ve bir şekilde bu bağımlılığın kucağına düşmüş olan gençlerimizin gözlerindeki o ışığı , o parıltıyı burada görmek bizi ziyadesiyle mutlu etti ve biz inşallah sohbetimizde de gördüğünüz üzere kardeşlerimizle bir anlaşma yaptık İnşallah bu 3 ay içerisinde her türlü zararlı ve kötü bağımlılıklardan kurtulup kendilerini yaratan rablerine Efendim rablerinin kitabına ve peygamberlerine bağımlı bir hale geleceklerine dair de umutlarımızı yeşertiler ve bunu yapacaklarında dillendirdiler ve biz bugün gerçekten yani üç aylar içerisinde yapacağımız en güzel işlerden çalışmalardan birini yaptık. Çok da mutlu olduk. Ben Rabbimden bu gençlerimizi sağlık sıhhat-afiyet içerisinde her türlü bağımlılıktan kurtulmuş bir şekilde yuvalarına ocaklarına analarına babalarına dönmelerini Rabbimden dua ediyorum.” dedi

Müftü Taşcı: Geleceğimizin, geçmişimizden daha hayırlı ve bereketli olması temennisiyle; tedavi gören kardeşlerimize, emeği geçen kurum çalışanlarına ve manevi rehberlik yapan müftülük personellerine teşekkür mesajı ile Regaib kandili programı; sözlerini dua ile tamamladı.

İl Müftülüğü Tasavvuf Musiki Koro Şefi İmam-Hatip Tarık Karadağ ve ekibinin verdiği konser gönülleri yumuşatırken yapılan sema gösterisi düzenlendi.

Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi Başhekimi, Uzman Dr. Mustafa KURT da; Müftülüğün tedavi sürecindeki hastalara yönelik, manevi rehberlik kapsamında her hafta periyodik olarak yapılan “Değerler Eğitimi” seminerlerinin tedavi sürecine pozitif yönde katkı sağladığını ifade etti. İcra edilen program içinde şahsı ve kurumu adına teşekkürlerini iletti.

Başhekimi Kurt, bugün de bir arada olduğumuz müftümüze ayrıca teşekkür ediyorum. Hastalarımızın iyileşmesinde, biz sadece fiziki belirtileri, ruhsal belirtilerine odaklanmıyoruz. Hastamızı bir bütün olarak, her yönüyle ele almamız gerekiyor. Biz hastamıza ruhsal açılan ne kadar dokunabiliyorsak, manevi açıdan ne kadar dokunabiliyorsak o kadar faydalı oluyoruz. Bugün bunun için çok anlamlı bir gün hastalarımızın burada bulunan Bize başvuran kişilerimizin hastalıktan iyileşmeleri için koyabilecekleri mücadeleyi, arzuyu, iradeyi artırmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yönden hepimizin manevi duygularımızı çok daha yüksek değerlerde yaşamamız gerektiğine inanıyorum. İnşallah bugün buradaki tüm hastalarımız için buna bir vesile olur. Bundan sonrasında hayatımıza bakış açımız biraz daha farklı olabilir diye düşünüyorum. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Program için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kandilimiz mübarek olsun”

İl Müftüsü Mehmet Taşcı’nın yaptığı duanın ardından gül ve hediyelerin takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.