Adana'da Camide Kalan Depremzede çocuklar, Palyaço Eşliğinde Eğlendiler

camide kalan depremzede çocuklar, palyaço eşliğinde eğlendiler

Adana'da Camide Kalan Depremzede çocuklar, Palyaço Eşliğinde Eğlendiler

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük ve yıkıcı depremin 7’nci gününde de arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bir cana da ulaşmanın umudu ile yürütülen çalışmalar neticesinden bölgeden sevindirici haberler geliyor.

Depremin ilk günlerinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, güvenli olan camileri depremzede ailelerin konaklamaları için açtığını duyurmasının ardından aileler güvenli camilere yerleştirildi.

Camilerde kalan depremzede ailelerin çocuklarının yaşadığı travmaları atlatmaları için din görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülerince çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Adana Çukurova Ali Öz Camii’nde kalan çocuklar, balonlarla süslenen cami bahçesinde palyaço eşliğinde çeşitli oyunlar oynayarak eğlendiler. Neşeli dakikalar geçiren çocuklar, yüzlerine kelebek resimleri çizdirdi.

Ayrıca resimler yapan çocuklar, yaşam alanları olan camiyi, “Evim Camim” cümleleriyle resmettiler.