Kayseri'den Deprem Bölgesine Yardımlar Sürüyor

kayseri'den deprem bölgesine yardımlar sürüyor


Kayseri'den Deprem Bölgesine Yardımlar Sürüyor

Kayseri İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri İl ve İlçe Şubelerinin katkılarıyla deprem bölgesine yönelik yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası sürüyor.

Bu kapsamda Melikgazi İlçe Müftülüğü ve TDV gönüllüleri tarafından hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan hijyen ve gıda kolilerinden oluşan 1 Tır yardım malzemesi, Hatay deprem bölgesine dualarla uğurlandı.

Gönderilen yardım malzemeleri hakkında bilgi veren Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir; “Bizler il müftümüzün önderliğinde ve rehberliğinde gayret göstermeye calışıyoruz. Bizlerin gücü sizlersiniz. İl müftümüz 2 gün önce bizlere demişti ki: Hatay’da acil gıda maddesine ihtiyaç var. Biz de bütün arkadaşlarımızla beraber kısa zamanda 650 gıda kolisi 650 de hijyen kolisinden oluşan 1300 koliyi bugün itibari ile il müftülüğümüz adına yolcu etmek için burada bulunuyoruz. Bu arada geldiğimiz süreçte yardımların derli toplu bir şekilde planlanması gereği ortaya çıktı. Biz de bu anlamda bu günden itibaren Melikgazi Müftülüğü olarak bu mekanı lojistik merkezi haline getirmeye karar verdik. Biz gıda maddelerini, temizlik maddelerini geniş zamanda burada depolayalım. Ne zaman İl müftülüğümüz talimat verir, nerede ihtiyaç olursa, orada kullanalım diye inşaallah” Ben tekrar İl Müftümüze, müftü yardımcılarımıza ve din görevlilerimize şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş ise; “Kıymetli mesai arkadaşlarım, çok değerli bir vazife yapıyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun. Her birinizi tebrik ediyor teşekkür ediyorum.

Biz ilk gün Kahramanmaraş deprem bölgesine gittik. Ne acıklı manzaralar ve ne acılı insanlar gördük. Artık öyle bir noktaya geliyorsunuz ki, insanın hisleri kayboluyor, hissedemez hale geliyorsunuz. Dolayısıyla bize düşen komşuluk ve ensar olmak! Gerçekten Kayseri ensar olmada kahramanlık destanı yazdı. Deprem bölgelerine bütün din görevlilerinin önderliğinde, ilk günden bu güne kadar durmadan dinlenmeden onlarca tır, onlarca kamyon gıda maddesi, yiyecek, içecek, giyecek ve barınma maddesi gönderdi.

Dolayısıyla bize; emeği geçen herkese teşekkür etmek, dua etmek, çalışmak ve oradakilerin derdine derman olmak düşüyor. Kahramanmaraş’taki tüm mescitlerin halılarını sizler gönderdiniz. Allah sizlerden razı olsun. Allah-u Teala Kayseri halkının boynuna bir madalya taktı. Ne madalyası bu? Muhacirlere ensar olma madalyası.

Bu vesileyle; Melikgazi Müftümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Kayseri’de böyle bir kurumun ve görevlileri ile çalışmaktan iftihar ediyorum. Kayseri halkına da kadirşinaslıkları münasebetiyle çok dua ediyorum”dedi.

İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı tarafından yapılan dua sonrası yaradım tırı Hatay’a uğurlandı.