Kayseri'de Deprem Bölgesine Bir Yardım Da Kocasinan’dan

deprem bölgesine bir yardım da kocasinan’dan


Kayseri'de Deprem Bölgesine Bir Yardım Da Kocasinan’dan

Kayseri İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri İl ve İlçe Şubelerinin katkılarıyla deprem bölgesine yönelik yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası sürüyor.

Bu kapsamda Kocasinan İlçe Müftülüğü ve TDV gönüllüleri tarafından hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan hijyen ve gıda kolilerinden oluşan 1 Tır yardım malzemesi, Malatya deprem bölgesine dualarla uğurlandı.

Uğurlama merasiminde yardım malzemeleri hakkında bilgi veren Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun; “Müftülüğümüz, din görevlilerimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile hazırlanan ve deprem bölgelerine yüreği yaralı kardeşlerimize ihtiyaç maddelerinin hazırlanması ve gönderilmesinde hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen halkımıza çok teşekkür ediyorum.

Sayın İl Müftümüzün direktifleri doğrultusunda çalışıyoruz. Bu bizim asli görevimizdir. Müminler ancak kardeştir düsturu ile çalışıyoruz. İnşallah Pazartesi ve Salı günü 1 kamyon yorgan ve temizlik hijyenik maddesinden oluşan yardımları depremzedelere göndermiş olacağız. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş ise; Değerli kardeşlerim “Hepinizi saygıyla selamlıyorum, Allah hepinizden razı olsun. Depremin ilk günü bizi Kahramanmaraş’a gönderdiler. Müftü yardımcımız ve din görevlileri ile birlikte defin işlemleri görevini aldık. Çok acıklı şeylere şahit olduk. Bunları anlatmaya kelimeler yetmez. Ben burada kendi aileme ve herkese anlatıyorum. Evimiz başımıza yıkılmadı, enkaz altında kalmadık. 8 tane yakınını defnettiğimiz insan oldu. Cenazesini defnedebilen kişi, defnedemeyen kişiden daha mutluydu.

Orada Kayseri'nin kardeşliğini, ensar oluşunu gördük. İl Müftülüğümüzün İlçe Müftülüklerimizin topyekün yardımları orada. Çadırlar kurduk, ama altında halı yok. Namaz kılınacak, ama namaz kılacak halı yok. Halkımız hepsini tedarik etti. Kayseri halkımıza ben şapka çıkartıyorum. Hayır sahiplerinden herkesten Allah razı olsun. Kayseri büyüğü ile küçüğü ile ayağa kalkmış ben bunu gördüm.

Ensarlığını, kardeşliğini gösterdi Kayserili. Cenab-ı Allah; eşlerinizle, ailenizle birlikte huzur içerisinde yaşayacağınız hayırlı uzun ömürler nasip eylesin.”dedi.

Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, “Başta Türk milletine baş sağlığı, vefat edenlere Allah'tan Rahmet kalanlara da acil şifalar, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Bu tür afetler tarihte çok nadir rastlanan büyük afettir biliyorsunuz. Bunları zaman zaman Yüce Rabb’imiz imtihan vesilesi olarak gönderir, ancak ben görüyorum ki bu yüce milletimiz için ağır bir imtihandır. İnşallah bu imtihandan hepimiz yüzümüzün akıyla çıkacağız. Millet olarak daha birlik beraberlik içerisinde sımsıkı tutunarak çıkacağız. Bu inanç ve düşünceyle tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat tarafından yapılan dua sonrası yardım tırı Hatay’a uğurlandı.