Duzce'de Berat Kandili Dualarla Kutlandı

berat kandili dualarla kutlandı


Duzce'de Berat Kandili Dualarla Kutlandı

Berat Kandili Dualarla kutlandı

Şaban Ayı’nın 15. Gecesi ve Ramazanı Şerifin habercisi olan Berat Gecesi münasebetiyle ilimizde bulunan tüm camilerde “Berat Kandili Programı” düzenlendi.

İl Müftüsü Osman Aydın’ ın katılımıyla Merkez Büyük Camide cemaatle kılınan akşam namazının ardından Din Görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda; ilahiler söylendi, salavatlar ve tekbirler getirildi.

Ardından Müftü Osman Aydın Berat Gecesi ve Berat Kandilinin anlam ve öneminden bahseden sohbet gerçekleştirdi.

Sohbetine “Şaban ayının on beşinci gecesi inananlar için çok önemli, müstesna bir gecedir” diyerek başlayan Osman Aydın sohbetine şöyle devam etti “ Bu gece adından da anlaşılacağı gibi günahların, hataların af olacağı, yalvarmaların, tevbelerin kapılarının açık olduğu mukaddes bir gecedir.

Peygamber Efendimiz a.s. en çok ibadetle değerlendirdiği aylardan biri de Şaban ayıdır. Ramazan ayı hariç en çok oruç tuttuğu ay Şaban ayıdır. Neden bu ayda çok oruç tuttuğu sorulduğunda ise Rahmet Elçisi ‘ Allah’a ibadetlerimin, yaptıklarımın oruçlu olarak arz edilmesi en büyük arzumdur’ demiştir.

Kıymetli Kardeşlerim

Ölümün bize ne zaman nerede geleceğini bilmediğimizi 11 ilimizi etkileyen deprem hadisesinde bir kez daha gördük. Bu sebeple günahlarımızın bağışlandığı bu gece de bol bol tevbe edelim. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim de ‘ Ey günahta haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah dilerse bütün günahları bağışlar; doğrusu O çok bağışlayıcı, çok merhametlidir. ’buyurmaktadır diyerek sohbetini tamamladı.

Osman Aydın’ın yaptığı dua ve yatsı namazını kıldırması ile program son bulurken katılımcılara ikramda bulunuldu.