Berat Gecesi Rize’de Dualarla Idrak Edildi

berat gecesi rize’de dualarla idrak edildi

Berat Gecesi Rize’de Dualarla Idrak Edildi

Berat gecesi tüm ülkede olduğu gibi Rize’de de dualarla idrak edildi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat gecesi münasebetiyle camilere akın eden vatandaşlar, deprem felaketinden etkilenenler için dua etti. Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunan gecede vatandaşlar saf tutup namaz kıldı.

Rize İl Müftülüğü tarafından Çaykur Ziraat Camii’nde düzenlenen programda Hatay'da devriye görevinde iken meydana gelen deprem sonrası yaralanan, sonrasında kaldırıldığı hastanede şehit düşen Rizeli polis memuru Muhammet Tarakçı, depremlerde enkaz altına kalarak hayatını kaybeden vatandaşlar ve cami cemaatinin ahirete göç eden yakınları için Kur’an-ı Kerim okundu dualar edildi.

Gecenin anlam ve öneminden söz eden İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Berat Gecesi'nin kurtuluş, af ve arınma gecesi olduğunu belirterek, mübarek gün ve gecelerin bağışlanma için birer fırsat olduğunu ve en iyi şekilde değerlendirerek idrak edilmesi gerektiğini kaydetti.