Niğde'de Müftülükten Anlamlı Etkinlik

müftülükten anlamlı etkinlik

Niğde'de Müftülükten Anlamlı Etkinlik

Kahramanmaraş merkezli olup 11 ili etkileyen depremden etkilenen vatandaşlardan bir kısmı Niğde ilindeki Kredi ve Yurtlar Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarında misafir ediliyor. Yaraların sarılması için gayret gösteren Niğde İl Müftülüğü depremzede aileleri unutmadı.

Niğde İl Müftülüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle aileleri kaldıkları yurtlarda ziyaret etti. İl Müftüsü Osman Ayas günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Ayas “Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır. Cennet annelerin ayakları altındadır, gibi hadislerin bize peygamber efendimiz tarafından öğretildiğinin altını çizerek, İslamın kadına verdiği öneme değindi. Annelerimiz sadece bir gün değil bütün yıl boyunca hatta bir ömür boyu hatırlanması ve hizmet edilmesi gereken kişilerdir. ” dedi. Müftü Osman Ayas depremde vefat eden vatandaşlar için dua etti.

Programa Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu da katıldı. Etkinlik aşure ikramıyla sona erdi.