Manisa'da Diyanet Personeli Hatay'daki Depremzedeleri Yalnız Bırakmıyor

diyanet personeli hatay'daki depremzedeleri yalnız bırakmıyor


Manisa'da Diyanet Personeli Hatay'daki Depremzedeleri Yalnız Bırakmıyor

Hatay Diyanet Koordinasyon Merkezi’nde Koordinatör olarak görev yapan İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller sahada çalışan personeli ve çadır kentlerdeki depremzedeleri ziyaret etti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından kurulan çadır ve konteyner kentlerde Diyanet personeli, depremzedelere manevi destekte bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hatay Diyanet Koordinasyon Merkezi’ne koordinatör olarak görevlendirilen İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller sahadaki çalışmaları yerinde görmek, personele moral ve motivasyon vermek, depremzedelerin arz ve taleplerini dinlemek için çadır kentlere ziyaretler düzenliyor.

Personelin farklı yaş gruplarına yönelik çalışmalar yaptığını belirten Müftü Güller; "Ekiplerimiz çadırları dolaşıyor, insanlarımızın hal hatırlarını soruyor ve onları dinliyorlar. Depremzede vatandaşlarımız da yaşadıkları zor anları, sıkıntıyı ve kalplerinde taşıdıkları üzüntüleri bizim görevlilerimizle paylaşıyorlar. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda görevli hocalarımız Kur'an-ı Kerim okuyor ve hep beraber dua ediyorlar." dedi.

Çadır kentlerde noktasal ekiplerin de faaliyet gösterdiğine işaret eden Güller;

"Çocuklar sabahtan akşama kadar çadırda aileleriyle beraber zaman geçiremiyor. Onları da dışarıda doğru şeylerle meşgul etmek gerekiyor. Bu alanda yetişmiş uzman personelimiz Diyanet Çocuk çadırlarımızda çocuklarımızla eğitici ve eğlendirici oyunlar, resim ve boyama gibi değişik etkinlikler düzenliyorlar. Hafızlık Kur'an kurslarında olup da çadırda bulunan öğrenciler ezber dinletmek istiyorlar, onların ezberlerini görevli personellerimiz dinliyor. Yetişkin ve gençlerle ilgilenen arkadaşlarımız da var. Yaşlı olup çadırdan çıkamayanlara da bizzat çadırlara giderek onları dinlemek ve teskin etmek noktasında görev icra ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımız manevi danışmanlık ve rehberlik başlığı altında yaptığımız çalışmalar. Bu kapsamda farklı illerden gelerek burada hizmet yürüten kadın erkek tüm personelimize çok teşekkür ediyorum. Gayretlerinin Hak katında karşılık bulmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.” diye konuştu.