Hatay Il Müftüsü Mevlüt Topçu Dualarla Göreve Başladı

hatay il müftüsü mevlüt topçu dualarla göreve başladı

Hatay Il Müftüsü Mevlüt Topçu Dualarla Göreve Başladı

İl Müftüsü Atama Kararları Resmi Gazete'de 12.03.2023 tarihinde Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı.

Yayımlanan kararname kapsamında Sincan Müftüsü olarak görev yapan Mevlüt TOPÇU, Hatay İl Müftüsü olarak atandı. 17 Mart 2023 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yatırım Emlak  ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Sn Hamit ALBAYRAK tarafından sarık cübbe giydirilip, Yalova il Müftüsü İlyas YILMAZTÜRK tarıfından dua edilerek göreve başlayan Müftü TOPÇU, Antakya Mezarlık kompleksi çadır mescitte cuma hutbesini okuyup, cuma namazını kıldırdı.

İl Müftüsü Mevlüt TOPÇU göreve başlama mesajında “Yüce Rabbimizin rızası doğrultusunda mübarek bir cuma gününde  iyilik ve güzellik adına  depremde zarar gören kardeşlerimizin yanında ve yardımında bulunmak  üzere Bismillah dedik. Bizleri böyle ulvi bir vazife ile vazifelendiren Mevlamıza şükürler olsun, önderimiz rehberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’e sâlat ve selam olsun. Şen canlı insanların yaşadığı Ankara'nın incisi Laleler şehri  Sincan'dan, Medeniyetlerin beşiği hoşgörünün ve muhabbetin sembolü Habibi Neccar'ın karyesi  iyilikler ve güzellikler şehri Hatay ’a atanmanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyorum. Kalplerin sahibi Yüce Allah’tır, bu mütevazı başlangıcı tatlı bir hatıra olarak yaşamayı ve samimi dualarla  önümüzdeki zorlu süreci atlatıp bu büyük afetin yaralarını en kısa sürede sarmayı bütün Müftülük çalışanları ve din gönüllüleri olarak  Rabbim bizlere  nasip eylesin. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak kalbimizi, ruhumuzu,  ülkemizi, dünyamızı iyiliklerin kuşatmasının, iyilik ve güzelliğin yeryüzünde egemen olmasının mücadelesini veriyoruz.  Anayasal sorumluluğumuzun gereği olarak; Toplumun maneviyatını diri tutmaya, toplumu din konusunda aydınlatmaya, birlik ve beraberliği pekiştirici çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. İl Müftülüğümüz ve İlçe Müftülüklerimizce depremin yaralarını sarmak üzere  gerçekleştirilen çok güzel çalışmalar var. İl Müftü Vekilimiz, İl Müftü Yardımcılarımız, İlçe müftülerimizle, müftülük personeli, vaiz, murakıp, imam hatip, müezzin ve Kur’an kursu hocalarımızla çok güzel bir ekibimiz var. Her biri tek tek teşekkürü hak ediyor. Bu güzel ekiple daha nice güzel çalışmaları şehrimize hep beraber sunmaya gayret edeceğiz, var gücümüzle çalışacağız inşallah. Resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Hatay il müftüsü olarak atanmış bulunuyoruz. Bismillah diyerek Cumanın bereketiyle görevimize başladık. Hayır dua ve temennilerini esirgemeyen tüm arkadaşlarımıza, akrabalarımıza, dostlarımıza ve büyüklerimize selam ve sevgilerimi sunuyorum. Yüce Allah mahcup etmesin. Nice hayırlı hizmetleri hep birlikte seçkin ekibimize nasip eylesin. Geçmişte Hatay'da müftülük hizmetini ifa etmiş değerli hocalarımızı hayırla yâd etmek isterim. Hepsine teşekkür ederim. İçlerinden vefat etmiş olanlara ve özellikle depremde ruhunu Rahmana teslim eden tüm kardeşlerimize, selefim merhum Ömer Faruk BİLGİLİ hocama Yüce Allah’tan rahmet dilerim. Mekanları cennet makamları ali olsun. İnşallah bu güzel şehrimizi Hatay'ımızı Devlet millet işbirliği ile yeniden imar ederken Camilerimizi mescitlerimizi hayatın merkezine taşımanın, şehri caminin temsil ettiği değerlerle buluşturmanın gayretinde olacaz. Cami dışı din hizmetini, manevi danışmanlık ve dini rehberlik hizmetlerini önceleyeceğiz. Gençlik çalışmalarımız, aileye yönelik hizmetlerimiz ve Kur’an kursu, Diyanet çocuk hizmetlerimiz ile daima halkımızın huzurunda olacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımız daha fazla sosyal alanlarda olacak bir hizmet perspektifi ortaya koydu. Manevi Danışmanlık ve Dini Rehberlik hizmet alanlarını bizlere açılmış oldu. Amacımız değerlerimizi Şehirlerimizin kalbine alıp toplumun her kesimine ulaştırmaktır. Birinci önceliğimiz gençlere ulaşmak onların gönüllerine dokunmaktır. 4-6 yaş Kur’an Kurslarımız ile gençlerimize yönelik çalışmalarımız olacaktır. Bu ikisi önceliğimizdir.  Diyanet Vakfımızı, Kadın ve Gençlik kollarımızı çok aktif bir şekilde kullanacağız. Bütün bunları vatandaşlarımızın desteği ile yapacağız. Buradan bütün kardeşlerimizi Müftülük çalışmalarına katılmaya davet ediyorum.  Mevla bir daha böylesi afetler musibetler yaşatmasın. Rabbim yar ve yardımcımız olsun", dedi.