Yozgat'de Doç. Dr. Işliyen: "kurban Islam’ın şiarıdır."

doç. dr. işliyen: "kurban islam’ın şiarıdır."


Yozgat'de Doç. Dr. Işliyen: "kurban Islam’ın şiarıdır."

 

 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Tanıtımı Toplantısı için ilimize gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Burhan İşliyen, kurbanın İslam’ın şiarı, Allah yolunda her türlü fedakarlığın ve bağlılığın sembolü olduğunu söyledi.

"2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Tanıtımı  ve İstişare Toplantısı"na katılmak üzere İlimize gelen sayın İşliyen’i İl  Müftüsü Sayın Ali Gülden  önce müftülük makamında ağırladı. Daha sonra Naciye Afet Şahin 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nu ziyaret ederek minik öğrenciler ile sohbet ederek ayrı ayrı ilgilendi.

Akabinde Yozgat İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Yozgat Şubesi ev sahipliğinde Büyük Sinema Kültür ve Sanat personele konferans verdi.   Tanıtım ve istişare toplantısına, İl Müftü Yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler, din hizmeti uzmanları ve din görevlileri katıldı.

     Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftümüz Sayın Ali Gülden, din görevlilerin gayretleri ile her yıl olduğu gibi 2023 yılında da vekaletle kurban kesim organizasyonunda personellerimizin üstün gayret ve çalışmalarıyla; kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma duygusu içerisinde çıtayı bir üst seviyeye çıkaracaklarını söyledi.

Toplantıda katılımcılara Diyanet Vakfı 2023 yılı vekaletle kurban organizasyonu sinevizyon gösterisinin ardından hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Burhan İşliyen, Kurban ibadetinin kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştiren bir ibadet olduğunu belirtti.

Kurban’ın Allah’a yakın olmaya O’nun sevgisini ve rızasını kazanmaya vesile bir ibadet olduğunu vurgulayan Başkan Yardımcısı İşliyen, Kurbanın İslam’ın şiarı, Allah yolunda her türlü fedakarlığın ve bağlılığın sembolü ve  kurban’ın samimiyet, teslimiyet, imtihan ve fedakarlıktan geçen bir yol olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından kurban kesim organizasyonunun hassasiyetle yürütüldüğüne dikkat çeken İşliyen, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV'nin birlikte yürüttüğü Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu 1993 yılından bu yana aralıksız şekilde büyük bir hassasiyetle düzenlenmekte, bağışların teslim alınmasından kurbanların kesimine ve dağıtımına kadar organizasyonun her aşaması titizlikle takip edilmektedir. Kurban kesimleri, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız ve vakfımızın gönüllüleri nezaretinde ehliyetli kişiler eliyle yapılmaktadır." dedi.

Kurban etlerinin dağıtımı ile alakalıda bilgi veren Başkan Yardımcısı İşliyen, "Milletimizin emanetleri kurban vekaletleri; saha uzmanlarımız ve görevlilerimiz nezaretinde seçilip kurbanlıkların dini esaslara uygunluğu bayramdan önce kontrol edilir, bayramda da kesimi gerçekleştirilir. Kurban etlerinin dağıtımı; ülkemizde şubelerimiz tarafından, yurt dışında ise paydaşlarımız tarafından belirlenen, depremzedeler başta olmak üzere ihtiyaç sahipleri, sığınmacı, yetim aileleri, afetzedeler, eğitim kurumları vb. yerlere yapılmaktadır." diye konuştu.

     Program sonrası Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Burhan İşliyen'e, İl Müftümüz Sayın Ali Gülden tarafından çiçek takdim edildi.
Ziyaretleri kapsamında, tarihi askerlik şubesinde bulunan ADRB bürosuna ziyarette bulunarak verilen Din Hizmeti hakkında bilgi alan İşliyen, akabinde İl Müftülüğü Gençlik Merkezi'nde İl Müftümüz, İlçe Müftüleri ve Şube Müdürleri ile bir toplantı düzenleyerek 2023 Yılı vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgi verdi.