Bartin Müftülüğü bartın’da “din istismarı ile mücadele” semineri düzenlendi.

Bartın’da “Din istismarı ile Mücadele” Semineri Düzenlendi.

Bartin Müftülüğü bartın’da “din istismarı ile mücadele” semineri düzenlendi.

Bartın’da “Din İstismarı İle Mücadele” Semineri Düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Din İstismarı ile mücadele etmek ve bu konuda Kur’an ve Sünnete dayalı sahih dini bilgi ile halkı aydınlatmak amacıyla, Din Görevlilerine yönelik 14 Temmuz 2018 Cumartesi günü seminer düzenlendi.

Bartın Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen semineri gerçekleştirmek üzere DİB Sicil Daire Başkanı Orhan İŞLER, DİB Dinler ve Kültürlerarası İlişkiler Daire Başkanı Sema YİĞİT, Bolu Eğitim Merkezi Müdürü Zeki YAVUZYILMAZ ve 15 Temmuz Gazisi Kur’an kursu öğreticisi Emine AYDIN BERGE katıldı.

Aşağı Yeni Camii İmam-Hatibi Feridun Gök’ün okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan ve Orhan İŞLER’in başkanlığını yaptığı panelde, Dinler ve Kültürlerarası İlişkiler Daire Başkanı Sema YİĞİT dini, milli ve manevi değerlerimizi istismar eden DEAŞ Terör Örgütü, Bolu Eğitim Merkezi Müdürü Zeki YAVUZYILMAZ ise FETÖ Terör Örgütü’nün ne amaçla kurulduğu, nasıl bu kadar yayıldığı ve dini alet ederek halkı nasıl kandırdıkları hakkında kapsamlı bilgiler verdiler.

15 Temmuz hain darbe gecesi Genelkurmay Başkanlığı önündeki grup arasında bulunan ve helikopterden açılan ateş sonucu eşiyle birlikte yaralanan 15 Temmuz gazisi Emine AYDIN BERGE ise yaşadığı o karanlık geceyi anlattı. Duygulu anların yaşandığı seminerin sonunda İl Müftüsü Mahmut GÜNDÜZ panelistlere çeşitli hediyeler takdim etti.

Seminerde İl Müftüsü Mahmut GÜNDÜZ’ün yanı sıra İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler ve Din Görevlileri hazır bulundu.