Diyanetten Aday KKÖ İmam ve Müezzinlere Hazırlayıcı Eğitim duyurusu

Diyanet işleri başkanlığı tarafından d

Diyanetten Aday KKÖ İmam ve Müezzinlere Hazırlayıcı Eğitim duyurusu

Başkanlığımızca taşra teşkilatında görev yapmakta olan aday görevlilerin Hazırlayıcı eğitimlerinin il Müftülüklerince düzenlenmesi ilgi onayla uygun görülmüştür. Bu itibarla;

Aday Kur'an Kursu Öğreticileri İmam-Hatip ve müezzinlere

Hazırlayıcı eğitimleri yol hariç 03 Eylül-03 Ekim 2018 tarihleri arasımla ll/llçc Müftülüklerince düzenlenecektir.Planlanan eğitimin DİBBYS/EHYS/Eğitim Yönetirni/Hizmet içi Eğitim modülüne, ilgili müftülüklcree “Hazırlayıcı Eğitim” olarak işlenmesi, kursiyerlerin eklenmesi ve eğitimin sonunda eğitim notlarının girilmesi sağlanacaktır.

Temel eğitim almayan aday görevli Hazırlayıcı eğitime alınmayacaktır.Kk-1 ’de yer alan ders programı uygulanacaktır.Ek-2 "Aday Görevlileri Değerlendirme Formu” ck-l ders programına göre oluşturulacaktır.

İlgi (a) Yönetmeliğin 8. Maddesi uyarınca, mahallince "Eğitim ve Sınav Yürütme Komisyonu" kurulacak ve bıı komisyon aynı Yönetmeliğin 9'uncu maddesine göre, udny görevlilerin (Kur’an Kursu öğreticisi. İmam Hatip ve Müezzin Kayyım) hazırlayıcı eğitimleri ile ilgili iş ve işlemlerini yürütecektir.Hazırlayıcı eğitime alınan aday görevlilerin "Aday Görevliler Değerlendirme Formu"nun "Hazırlayıcı Eğitim" bölümü ll'llçc müftülüklerince doldurulacaktır.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü

Ek: İlgi onay ve ekleri (3 sayfa)

Dağıtım;

İste yazı

81 İl Valiliğine (İl Müftülüğü)

NOT: İlgi yazı ve ekleri İliniz e-posta adresine de gönderilmiştir.