Vekil imam alım ilanı (dhbt puanı ile)

İlan

Vekil imam alım ilanı (dhbt puanı ile)

İlçelerimizde, Yurtdışına ve Askere giden, görevden uzaklaştırılan, uzun süreli kursa katılan veya görevlendirme yapılan personellerin yerine değerlendirilmek üzere sınavla açıktan vekaleten İmam Hatip^ve Müezzin Kayyım almacaktır.İlanla ilgili şartlar aşağıya çıkarılmıştır.

İLAN

Sınava katılmak isteyen adayların;

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48'ııci maddesindeki, Devlet Memurluğuna almacaklarda aranan şartlarla birlikte,

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ll/2ve Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik, Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atanma ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 11 ve 13.İle Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince;

Vekaleten Îmam-lıatinlik ve Müezzin-Kayyımlık sınavına başvuracaklarda aranan şartlar

İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak,En az Lise mezunu ve Hafız olmak(Müezzin-Kayyımlık için geçerlidir)2016 KPSS(DHBT) puanı 60 ve üzeri olmak,İmam-hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak,Yapılan sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olmakşartları aranır.Yöııetmelikte belirtilen imam-hatip ve Müezzin Kayyım olarak atanacaklarda aranan şartları taşıyan ve açıktan vekaleten atanmak isteyenlerin, sözlü veuygulamalı sınav için en geç 31/08/2018 Cuma günü mesai bitimine kadar İl Müftülüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.(Faks ile müracaat, aslını getirmek süreliyle kabııl edilir

Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yolu ile yapılan müracaatlar ile 31/08/2018 tarihiııdensonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Bu duyurudaki şartlar ve Sınav sonuçları sadece bu VeldI Görevli Alınılan için geçerlidir. Bundan sonraki Vekil alımı sınavları için müktesep teşkil etmez.

Atamalar, başarı puan üstünlüğüne göre yapılacaktır. Atamayı kabul etmeyenlerin yerine sıradan atamaya devam edilecektir. 12 nci ve 13 ncü maddede belirtilen kadrolara 4/B Sözleşmeliler ataması yapılıp görevlisi ayrılınca yerleştirme yapılacaktır.

Sınav 05/09/2018 tarihinde, saat 08.30 da İl Müftülüğünde yanılacaktır.

Vekil imam-hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık sınavına girenlere; Kur'an-ı Kerim, Akaid, Fıkıh (ibadet konuları), Siyer ve Ahlak, Hitabet, atanacağı kadronun gerektirdiği bilgi ve beceri konularından, sorular sorulacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğiııce sözlü veya uygulamalı sınavdan 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve başarılı sayılmak için en az 70 puan alınması gerekmektedir.

Vekil a

ıııacak Camii ve Kadrolar:

SN

İLÇESİ