Bartin Müftülüğü Gerişkatırcı Ky. Yayalar Camii Dualarla Açıldı

gerişkatırcı ky. yayalar camii dualarla açıldı

Bartin Müftülüğü Gerişkatırcı Ky. Yayalar Camii Dualarla Açıldı

16.08.2018 Gerişkatırcı Ky. Yayalar Camii Dualarla Açıldı

Bartın Merkeze bağlı Gerişkatırcı Köyünde hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılan Yayalar Camii 12 Ağustos 2018 Pazar günü törenle açıldı.

Törene Vali Nusret Dirim, Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bartın İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Bilal ve Burak KARAGÖZ tarafından açılış öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu.

Protokol konuşmalarında, camilerin bütünleştirici özellikleri, birlik ve beraberliğimizin simgesi olmaları ve İslam kültüründe çok önemli bir yere sahip olduğu konuları öne çıktı.

Caminin yapımında derneğe yapmış oldukları katkılardan dolayı Vali Dirim tarafından hayırsever merhum Sabri Yolcu adına torunu Mehmet Yolcu’ya, Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç tarafından hayırsever Mustafa Furuncu adına kızı Hamidiye Çetin’e Teşekkür Plaketi takdim edildi.

Protokol üyeleri tarafından dualar eşliğinde Camii’nin açılış kurdelesi kesildi.

Program yemek ikramı ile sona erdi.