Nevşehir Müftülüğü Aile Olarak Islam’ı Seçtiler “la Forgıa Lucıo Marcelo Ve Ailesi Müslüman Oldu”

aile olarak islam’ı seçtiler “la forgıa lucıo marcelo ve ailesi müslüman oldu”

20.09.2018 Aile Olarak İslam’ı Seçtiler “La Forgıa Lucıo Marcelo ve Ailesi Müslüman Oldu”

İl Müftülüğünce düzenlenen ihtida merasiminde Arjantin asıllı Ataist olan La Forgıa Lucıo Marcelo ve ispanya asıllı eşi Yesıca Edıth Haddad Portalez ile çocukları Bautısta La Forğia Haddad, kendisi Mehmet Emin, eşi Rabia ve çocukları da Mustafa isimlerini alarak Müslüman oldular.

Buenos Aıres ARG’ da yaşayan ve Üniversite mezunu olan La Forgıa Lucıo Marcelo ve eşi Yesıca Edıth Haddad Portalez ile çocukları Bautısta La Forğia Haddad Tercüman eşliğinde Nevşehir İl Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediklerini beyan ettiler.

Göreme Kasabası Gafferli Camii İmam Hatibi Bilal Erdoğan ve cami cemeatının ilgisinden çok memnun olduğunu ve anlattıklarından çok etkilendiğini belirten La Forgıa: “İslamiyet’i isteyerek seçtiğini çok mutlu olduğunu” söyledi.

İl Müftüsü Yakup Öztürk, La Forgıa Lucıo Marcelo ve eşi Yesıca Edıth Haddad Portalez’e İslamiyet hakkında özet bilgi verdi. “İslam’ın temeli Allah’ın varlığına ve birliğine İnanmaktır. Allah birdir, eşi ve benzeri yoktur, doğmamıştır (evlat değildir), doğurmamıştır (Baba değildir). Her şey ona muhtaçtır O hiçbir şeye muhtaç değildir. Onun her şeye gücü yeter, her şeyi hakkıyla görür, her şeyi hakkıyla bilir. Ona ulaşmak için bir vasıtaya gerek yoktur. O kullarına çok yakındır, duaları kabul eder, tövbe edenlerin günahlarını affeder. Bağışlayacak olan ve ödüllendirecek olan sadece Allah’tır” dedi. İkinci önemli esasın Hz. Muhammedîn Allah’ın kulu ve elçisi olduğunu kabul etmek olduğunu söyledi. İmanın şartları ve İslam’ın şartlarını kısaca anlattıktan sonra Kelimeyi şahadeti ve anlamını açıkladı. Bunun üzerine La Margia ve eşi şehadet getirerek; Allah’tan başka ilahın olmadığına ve Hazreti Muhammed’in Allah’ın kulu ve peygamberi olduğuna inandıklarını söyleyerek Müslüman oldular.

Müftü Öztürk ve şahitler yeni Müslüman kardeşlerini tebrik ettiler. İl Müftüsü Öztürk yeni hayatlarında Allah’tan başarı diledi. İyi bir Müslüman olabilmek için iman ibadet ve ahlak kurallarına uymak gerektiğini, kurallarına uyabilmek için de onu öğrenmelerini öğrendikçe de tatbik etmelerini tavsiye etti.

Öztürk, tören sırasında duygulanan Mehmet Emin ve eşi Rabia’ya ihtida belgelerini takdim ettikten sonra İngilizce ve İspanyolca Kur'an-ı Kerim Meali ile birlikte İslamiyet’i anlatan bazı kitaplar hediye etti.

Yeni Müslüman olan Mehmet Emin; okuyup araştırıp İslamiyet’i tam olarak öğreneceğini ve öğrendikçe uygulayacağını ifade etti.

İl Müftüsü Öztürk; Bu hayırlı işe önderlik eden din görevlisi Bilal Erdoğan ve yabancı dil bilen ve çok gayret sarf eden Göremeli cemaatine çok teşekkür etti. ”Allah razı olsun” dedi.