Şanlıurfa Müftülüğü Camide Buluşmazsak Dışarda Kardeş Olamayız

camide buluşmazsak dışarda kardeş olamayız

Şanlıurfa Müftülüğü Camide Buluşmazsak Dışarda Kardeş Olamayız

08.10.2018 Camide Buluşmazsak Dışarda Kardeş Olamayız

Şanlıurfa İli Akçakale İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle “Din Hizmetine Adanmış Ömürler” temalı konferans yapıldı.

Saygı duruşu ve Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan program İlçe Müftüsü Muhammed Latif ALTUN’ un selamlama konuşması ile devam etti. İl Müftüsü İhsan AÇIK’ ın konuşmacı olarak katıldığı programda Akçakale İlçe Belediye Başkanı Abdülhakim AYHAN, kurum amirleri ve diyanet personeli katıldı.

Müftü AÇIK; “Diyanet İşleri Başkanlığı 2011 yılından beridir Camiler ve Din Görevlileri Haftasını her yıl farklı bir temayla kutlamaktadır. Toplumumuzda bizler farkında olmadan camiye gelen evlatlarımıza camiyi kısıtladık. Peygamber Efendimizin Hutbe okurken küçük çocuğu kırmayıp hutbeden indiğini unuttuk. Çocuklarımızla camilerimiz arasına konulan mesafeyi 2011 yılında “Cami ve Çocuk” temasını işledik. 2012 yılında camilerimizde engelli kardeşlerimiz için engeller olduğunu hissettik o yıl da “Cami ve Engelliler” temasını işledik. 2013 yılında “Cami ve Kadın, Aile” teması ile camilere hanımefendileri davet ettik. Her yıl eksikliğini hissettiğimiz daha pekişmesini istediğimiz konuları ele aldık. Bu senede Diyanet İşleri Başkanlığımız, Camiler ve Din Görevlileri Haftasında “Din Hizmetine Adanmış Ömürler” temalı başlıkla, Ömrünü dine hizmet için adayan imam hatip kardeşimizi, müezzin kardeşimizi, şoför kardeşimizi, kuran kursu öğreticisi kardeşimizi kurumumuzda herhangi bir pozisyonda çalışan ya da emekli olan kardeşlerimizi unutmamak için temamız bu başlıkta işlendi.

Bizler müminlerin kardeş olduğunu unuttuk. En yakın çalışma arkadaşlarımıza küserek kardeşliği yitirdik. Kardeşliği yitirdiğimizde din hizmeti sunamayız. Din hizmetine adanmış ömürler yolunda olmak kardeşlikten geçer. Cami merkezli bir dünya kurmak istiyoruz. Hayatımız camiye bağlı bulunduğumuz köyün, beldenin, ilçenin, şehrin kalbi camilerdir. Rızkın sabah verileceğini bilen müminler sabah namazında camide bulunuyor mu? Sabah doğan güneşi kaç kişi sabah namazı çıkışında karşılıyoruz.

Sabah namazını terk ettiğimizde maddi manevi hastalıklar önce kendimizden başlayarak ailemize ve çevremize bulaşıyor.

Kalp dünyaya yönelir, dünya sevgisini besler biz de dünya hayatı içerisinde kaybolur gideriz. Camide buluşmazsak dışarda kardeş olamayız. Allah Resul’ü (sav) Medine’de devesinden indiğinde ilk işi cami inşa etmek olmuştur. Peygamber efendimiz Mekke ve Medine halkını mescid yaparak birbirine kardeş kılmıştır.

Günümüzde Allah ve Resul’ünün dediğini yapmadığımız anda ihmal etme başlar. Bulunduğumuz yeri, Allah ve Resul’ünün isteği üzerine yapmak için uğraşmalıyız. Kısacası her Müslüman Yesrib’in Medine olabilmesi için gayret etmek zorundadır.

Rabbim bizleri dine hizmet eden ömürlerden eylesin. Rabbim camilerimizi cemaatsiz, imamsız, müezzinsiz bırakmasın. Allah’a emanet olun.” dedi.

Programın ardından Akçakale İlçe Müftüsü Muhammed Latif ALTUN, İl Müftüsü İhsan AÇIK’ a plaket takdim etti.