Agri Müftülüğü Hafızlar Için Icazet Merasimi

hafızlar için icazet merasimi

Agri Müftülüğü Hafızlar Için Icazet Merasimi

14.10.2018 HAFIZLAR İÇİN İCAZET MERASİMİ

Ağrı Diyadin İlçesi Müftülüğüne bağlı Salihiye Kur’an Kursunda hafızlığını ikmal eden M. Ali ARVAS, M. Sena ARVAS ve Yakup ÖZEL için Merkez Camii’nde icazet merasimi düzenlendi.

İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU, Diyadin Kaymakamı Olgun ÖNER, İl Müftü yardımcısı Murat SARI, İlçe Müftüsü Ayhan AVAN ve vatandaşlar katıldı.

Merasimde camiye gelen cemaate vaaz eden TOPÇU, Kur’an öğretiminin ehemmiyetinden bahsetti. “Malumunuz Yüce Peygamberimiz (sav) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmaktadır. “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir.” Kur’an-ı öğrenmek ve öğretmek yetmiyor. Onu hayatımızın rehberi edinmek zorundayız. Hz Peygamberin buyurduğu gibi Kur’an’a sarılanları Allah bu kitapla yükseltmiştir. Kur’an’a sırt çevirenleri de Allah alçaltmıştır. Onun içindir ki hayat kitabımız Kur’an-ı Kerimi toplum olarak amellerimize yansıttığımıza inşallah toplumsal huzur ve mutluluklarımız daha fazla olacaktır. İcazet alan yavrularımızı kutluyorum. Anne babalarını tebrik ediyorum. Onları eğiten öğreticilerimizi kutluyorum. Başarıları daim olsun. Umid ediyorum ki büyük bir şeref olan hafızlık tacını yaşamları boyunca en layıkıyla taşırlar” şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Olgun ÖNER de tebrik ve teşekkür konuşması yaptıktan sonra hafızlara icazetnameleri verildi. Hafızlar, altın ve muhtelif hediyelerle taltif edildi.