Bartın’da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Dolu Dolu Geçti

bartın’da camiler ve din görevlileri haftası dolu dolu geçti

Bartın’da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Dolu Dolu Geçti

15.10.2018 Bartın’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Dolu Dolu Geçti

Bartın İl Müftülüğü tarafından 2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla "Din Hizmetine Adanmış Ömürler" konulu konferans düzenlendi.

5 Ekim 2018 Cuma günü Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen program Aşağı Yeni Camii Din Görevlisi Muhammet Fatih Özyurt’un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Murat Kalıç’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta İl Müftüsü Mahmut Gündüz, daire amirleri, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaiz, Kur'an kursu öğreticileri, imam- hatip, müezzin-kayyım ve vatandaşlar hazır bulundu.

Programın açılış konuşmasında İl Müftüsü Gündüz “Din Hizmetine Adanmış Ömürler” teması çerçevesinde hafta boyunca müftülük olarak cami açılışları, emekli din görevlileriyle yemek programı, mevlid ve sabah namazı programları gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Gündüz, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle tüm din görevlilerinin haftasını tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Murat Kalıç ise yaptığı konuşmada, “Medeniyetimizle alakalı dinamikleri ve yansımaları bilmezsek geleceğe ışık tutmamız imkânsızdır. Bunun için din görevlileri olarak bilgiyi üreten, değerlendiren, güce ve ahlaka dönüştüren bir yapıda olmamız gerekmektedir.” dedi.

Tarih felsefesinin önemli uhdelerinden olan İbn-i Haldun’un “Mağluplar galipleri her yönüyle taklit eder” sözünü hatırlatan Murat Kalıç, “Bir şey üretemez isek üretene tâbi olmak zorunda kalırız” dedi.

Müftü Gündüz’ün Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Murat Kalıç’a hediye takdimi sonrasında program sona erdi.