Malatya Müftülüğü 35. Il Müftüleri Istişare Toplantısı Sonuç Bildirgesi

35. il müftüleri istişare toplantısı sonuç bildirgesi

Malatya Müftülüğü 35. Il Müftüleri Istişare Toplantısı Sonuç Bildirgesi

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından, milletimize sunulan hizmetleri değerlendirmek, çalışmalarda ilke ve metot birliğini sağlamak, teşkilat mensuplarımız arasında iletişimi güçlendirerek bilgi paylaşımında bulunmak, yeni gelişme ve planlamaları müzakere etmek üzere düzenlenen 35. İl Müftüleri İstişare Toplantısı 15-18 Ekim 2018 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilmiştir.

Toplumu Din Konusunda Aydınlatmada Diyanet-İlahiyat İşbirliği İmkânları/Stratejileri üst başlığı ile gerçekleşen toplantıya, Başkanlığımızın üst düzey yetkilileri ve 81 il müftüsü ile beraber ilk defa İlahiyat/İslami İlimler fakülteleri dekanları da katılmıştır. 4 gün süren toplantı boyunca; Din İstismarı ile Mücadele, Aile ve Gençliğe Yönelik Tehditlerle Mücadele, Din Hizmeti Çeşitliliği Açısından, Nitelikli Personel İhtiyacı Bağlamında, Din Görevlileri ve İlahiyat Öğrencilerinin Yeterliklerinin Gözden Geçirilmesi, Dinî Hayata Rehberlik Etme Sorumluluğu Bağlamında Diyanet-İlahiyat Perspektifinin Hayata Yansıması,İrşat Faaliyetlerinin Etkinlik ve Verimliliği, Dinî Hayata Etkisi Bakımından İslam Dünyasının İçinden Geçtiği Süreçler konuları etraflıca müzakere edilmiştir.

35. İl Müftüleri İstişare Toplantısı Sonuç Bildirgesi