Kırşehir Mevlid-i Nebi Haftasına Hazırlanıyor.

kırşehir mevlid-i nebi haftasına hazırlanıyor.

Kırşehir Mevlid-i Nebi Haftasına Hazırlanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftasının teması “Peygamberimiz ve Gençlik” olarak belirlendi. İl Müftülüğümüz bünyesinde çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla “Mevlidi Nebi Platformu” oluşturuldu.  Bu kapsamda Mevlid-i Nebi Haftası'na yönelik ilimiz ve ilçelerde yapılacak olan programları belirlemek üzere İl Müftülüğümüzce bir toplantı düzenlendi.  İl Müftümüz Mehmet Yaman başkanlığında oluşturulan platform üyelerinin katılımı ile istişare toplantısı düzenlendi.   Düzenlenen toplantıya İl Müftümüz Mehmet Yaman, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Ahi Evran Üniversitesi rektör yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Gökbel, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Arslantürk ile ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ve İl Müftülüğümüzde görevli personel katıldı.  Toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığınca Mevlid-i Nebi Haftası'na yönelik yayımlanan genelge katılımcılarla paylaşıldı. İl Müftümüz Mehmet Yaman; “Diyanet İşleri Başkanlığımızca yurt genelinde kutlanacak olan Mevlid-i Nebi programlarında bizlerde Kırşehir’de neler yapabiliriz, bu haftayı en iyi nasıl değerlendirebiliriz diye bu toplantıyı düzenledik. Toplantıya katılan misafirlerimiz ile görüş alış verişinde bulunarak bu haftada ilimizde düzenleyeceğimiz etkinlikleri belirlemek üzere burada bir araya gelmiş bulunmaktayız, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum, dedi.  Ardından toplantıya katılan her bir temsilci söz aldı ve haftaya dair görüşlerini paylaştı. İlimizde merkezde ve ilçelerinde yapılabilecek etkinliklerin uzun uzun istişare edildiği toplantıda gençlere yönelik faaliyetler de belirlendi. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Kırşehir’de Mevlidi Nebi Haftası çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle kutlanacak.