Hafızlığımı Yarınlara Taşımak

hafızlığımı yarınlara taşımak

Hafızlığımı Yarınlara Taşımak

Yalova İl Müftülüğü Aile ve dini Rehberlik Bürosu Koordinatörlüğü tarafından Yalova İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık yapan öğrencilerin Kur’an-ı Kerimi anlama ve hayatına aktarma noktasında bilinçlendirilmesine yönelik eğitim faaliyetleri planlanmıştır.

Ekim ayı itibariyle başlayacak ve Mayıs ayına kadar sürecek olan “Hafızlığımı Yarınlara Taşımak” adını taşıyan bir proje kapsamında öncelikli olarak hafızlık yapan gençleri Kur’an-ı kerimin anlamıyla buluşturmak ve Kur’an ahlakı çerçevesinde bir kimlik kazandırmak hedeflenmektedir. Proje kapsamında belirli periyodlarla seminerler ve halka yönelik çeşitli programlar yapılacaktır. Öğrencilere hafızlık bilinci kazandırılarak, bu bilincin bir ömür boyu taşımasına alt yapı oluşturulacaktır.  Bu projenin amacı hafızları sahip olduğu değerler hakkında bilinçlendirerek Kur’an-ı Kerimi anlama noktasında onları teşvik etmektir.

Proje iki yönlü uygulanacaktır:

Birinci aşama: Hafız öğrencilere yönelik alanında uzman Diyanet personeli ( Müftü, Müftü Yardımcısı, Vaiz, K.Kursu öğreticisi) veya üniversitede görevli bir eğitimci tarafından 3 haftada bir geçekleştirilecek eğitim seminerleri gerçekleştirilecek

İkinci aşama: Hafız öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından belli kaynaklar okumaları için dağıtılacak ve ayda bir Yalova İl Müftülüğüne bağlı Fatih Kur’an Kursu’nda gerçekleştirilecek bir programda bu kaynaktan yaralanarak hazırladıkları bir etkinliği programa katılacak bayan cemaate sunmaları istenecektir.