Yalova'da üniversite öğrencileri Kur'an Kursunda Buluştu.

üniversite öğrencileri kur’an kursunda buluştu.

Yalova'da üniversite öğrencileri Kur'an Kursunda Buluştu.

Yalova Müftülüğü üniversite öğrencilerine yönelik ‘Müftülük ile ele ele huzur bulmaya’ projesini başlattı. Projede kyk da kalan kız öğrenciler 3 hafta boyunca eğitim semineri alıyor. 4. Haftada ise bir kuran kursunda müftülük görevlileri ile bir araya geliyor. Kuran kursu öğrencileri üniversite öğrencileri için ikramları hazırlıyorlar. Öğrenciler de ev ortamı sıcaklığında çay içiyor ve din görevlileriyle tanışıp kaynaşıyor. Cuma günleri yapılan buluşmada ikram sonrası öğrenciler Cuma namazına katılıyor. Bu ay buluşma Yalova Merkez Kız Kur’an Kursunda yapıldı. Buluşmaya İl müftüsünün eşi ve İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı da katıldı. Öğrenciler böylece öğrenim gördükleri Yalova’nın cami ve Kur’an Kurslarını tanıma fırsatı buluyorlar ve buluşmalara ilgiyle katılıyorlar. Buluşmalar her ay farklı bir kurs ve cami olmak üzere mayıs ayına kadar devam edecektir.