Izmir Il Müftülüğünden Yerinde Din Hizmeti Projesi

izmir il müftülüğünden yerinde din hizmeti projesi

Izmir Il Müftülüğünden Yerinde Din Hizmeti Projesi

İzmir İl Müftülüğünün iş dünyasına yönelik başlattığı “Manevi Destek Projesi” çalışması ilk olarak İzmir’in önde gelen iş grubu olan Ülkü Grup'ta başlatıldı. Bu proje ile çalışma şartları nedeniyle cami irşat hizmetlerinden faydalanamayan sektör çalışanlarına da ulaşılmış olacak. Din ve kültür dersleri görevli tarafından iş aksamasına sebep olmadan bizzat yerinde verilecek.

Bu çalışma ile Hz. Peygamber’in Medine dışına dini rehberlik yapmaları üzere bazı sahabeleri farklı şehirlere göndermesinden mülhem İl Müftülüğü görevlileri marifetiyle bu sünneti gerçekleştirmiş olacak.

Manevi Destek Projesi tanıtım ve açılış törenine İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Müftü Yardımcısı Suzan Yıldırım, İl Vaizi Dr. Mehmet Malkoç, İl Vaizi Sema Güneş, Ülkü Grup çalışanları ve basın mensupları katıldı.

“BİRBİRİMİZİ DÜŞÜNMELİYİZ”

Ülkü Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü ise tüm toplumun böyle bir manevi görüş alışverişine ihtiyacı olduğunu belirtti, “Ülkü ailesi olarak biz aileysek, birbirimizin ahiretini de düşünmeliyiz. Bir arabanın nasıl yakıta ihtiyaç duyuyorsa, cep telefonlarının şarja ihtiyacı varsa, insanların da manevi bir şarja ihtiyacı var. Manevi şarjımızı almak maksatlı sizlerle güzel bir sofrada müftülüğümüzün gönderecekleri vaiz hocalarımızla, ister sizin belirlediğiniz, ister güncel konularda dini sohbetlerimiz olacak” diye konuştu.

“MANEVİ HAKLARIN DA GÖZETİLMESİ GEREKİR”

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, iş hayatının yoğunluğu nedeniyle camilere gidemeyen çalışanların maneviyatını güçlendirmek için bu projeyi başlattıklarını söyleyerek işçi-işveren ilişkisinin ‘kardeşlik’ muhabbeti içinde oluşması gerektiğini ifade ederek alın teriyle kazanılan paranın maneviyatla birleştirilmesi gerektiğini söyledi. Balkan, hukukun verdiği hakların yanında manevi hakların da gözetilmesi gerektiğini belirterek, “Bu tür toplantılarla camilere gelemeyen ancak dinini öğrenmek isteyen vatandaşlarımıza iş yerlerinde hizmet vererek onların da taleplerini yerine getireceklerini söyledi. Bunun bir meşale olduğunu devamının geleceğini belirtti.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise bu anlamlı ve faydalı faaliyet için İl Müftümüz Recep Şükrü Balkan ve Ülkü Grup Başkanı Ümit Ülkü’ye teşekkür ederek projenin önemine işaret etti.