Karabük Il Müftülüğü "örgütlü Din Istismarıyla Mücadele" Paneli Düzenledi

karabük il müftülüğü "örgütlü din istismarıyla mücadele" paneli düzenledi

Karabük Il Müftülüğü "örgütlü Din Istismarıyla Mücadele" Paneli Düzenledi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Din İstismarı ile Etkin Mücadele" programları çerçevesinde Karabük İl Müftülüğü ve Karabük T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü iş birliği ile 23 Ekim 2018 tarihinde Ceza İnfaz Kurumlarındaki personel, tutuklu ve hükümlüler için organize edilen “Din İstismarı ile Mücadele” konulu panel düzenlendi.

Karabük İl Müftüsü İlyas YILMAZTÜRK'ün moderatörlüğünde başlayan panelde Karabük İl Vaizleri Abdullah AKSOY ve Abdullah BUYANKARA, panele katılan hükümlü ve tutuklu vatandaşlarımız ile cezaevi personelini bilgilendirdiler.

Panelde FETÖ terör örgütü hakkında bilgiler veren İl Vaizi Abdullah BUYANKARA; Örgüt elebaşısının İslam'ın en temel kavramlarını nasıl istismar ettiğini, "alim" görünümü altında yürüttüğü gizli ve açık faaliyetlerin istismar boyutunu, elebaşının kendi kitap ve konuşmalarından örneklerle dile getirip dinleyicileri bir daha bu tür bir terör belasıyla karşılaşmamamız noktasında bilgilendirdi.

İl Vaizi Abdullah AKSOY ise panelde; dini istismar eden DEAŞ terör örgütü hakkında dinleyicilere bir sunum yaptı. Bu kanlı terör örgütünün özellikle cihad ve tekfir kavramlarını kendi çıkarları doğrultusunda yaptığı istismarın boyutunu, bu kavramların sahih dini bilginin temel kaynakları olan Kur'an ve sahih sünnet ‘teki gerçek anlamları hakkında bilgi verdikten sonra DEAŞ'in özellikle gençlik arasında nasıl taraftar bulabildiği hususunda örnekler verdi.

Konuşmaların ardından, katılımcıların sorduğu soruların panelistler tarafından cevaplanması sonrası Eflani İlçe Müftüsü Mehmet GÜNAYDIN tarafından yapılan dua ile program sona erdi.