Sinop’lu Umreciler Yolculuğa Hazır

sinop’lu umreciler yolculuğa hazır

Sinop’lu Umreciler Yolculuğa Hazır

Sinop’tan kutsal topraklara gitmeye hazırlanan umreciler, bulaşıcı hastalıklara karşı korunmaları amacıyla aşı oldu.

Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğü görevliler tarafından Sinop İl Müftülüğünün toplantı Salonunda menenjit ve polyo aşısı olan umreciler 13 Kasım Salı günü kutsal topraklara gidecek.Aşı programı sırasında bir açıklama yapan grup görevlisi Kefevi Camii İmam Hatibi Ekrem Ünal; “Umrecilerimiz sağlıklı ve huzurlu bir şekilde vazifelerini ifa etmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığımız gereken tüm önlemleri almıştır. Umrecilerimizin sağlıklı bir şekilde gitmeleri ve ibadetlerimizi en güzel şekilde eda ederek yine ailelerimize sağlıklı bir şekilde geriye dönmemiz muhakkak arzu edilen bir husustur. Bu çerçevede vatandaşlarımıza kutsal topraklardaki iklimden, hastalıklardan etkilenmemeleri için Sağlık Bakanlığımızla iş birliği içerisinde koruyucu aşılarını yaptırıyoruz . Kutsal beldelere olan yolculuğumuz Nasip olursa 13 Kasım 2017 Salı Günü saat:03:00’de başlayacaktır. Cenab-ı Hak Rızasına uygun bir şekilde ibadetler yapıp dönmeyi nasip eylesin”dedi.Aşı olan umreciler ise; “Mübarek beldelere yolculuk tarihimiz belli oldu. Manevi hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışırken, diğer hazırlıklarımızı da aşı ile tamamladık. Bize her hususta yardımcı olan Sinop il Müftülüğüne ve görevlilerine teşekkür ediyoruz” dediler.