Adiyaman'da "hz. Peygamber Ve Gençlik" Konulu Konferans Düzenlendi.

"hz. peygamber ve gençlik" konulu konferans düzenlendi.

Adiyaman'da "hz. Peygamber Ve Gençlik" Konulu Konferans Düzenlendi.

2018 Yılı "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında, Adıyaman İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünün orgaize ettiği ve Adıyaman İl Müftülüğü ile Adıyaman Kredi ve Yurtlar Kurumu  İl Müdrürlüğünün ortaklaşa dzenlediği, Türkiye Petrolleri Konferans Salonunda düzenlenen "Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu konferans verildi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ney taksimi, sinevizyon gösterimi ve Diyanet Gençlik İlahi Grubunun söylediği ilahiler seslendirildi.

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı ve Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sami Köroğlu programda Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili konuşma gerçekleştirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Irmaklı, Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle belirlediği “Peygamberimiz ve Gençlik” teması çerçevesinde Hz. Peygamberin gençlere verdiği öneme dikkat çekiti.. Konferansta günümüz gençlerinin rol model olarak Peygamber Efendimiz ve sahabileri örnek alması gerektiğine dikkat çekti. Hz. Peygamber'in gençlere verdiği önemi, gençlere yüklediği sorumlulukları, onlara duyduğu güveni, gençlerin ordu komutanı olarak görevlendirdiğini örneklerle anlattı. Irmaklı, Mevlid gecesinin rahmet gecesi olduğunu ifade ederek, “Allah, bu gece yeryüzüne merhametinin en büyük tezahürünü göstermiş ve Peygamber Efendimizi dünyaya göndermiştir. Bu gece, Peygamber Efendimizin şahsında insanlığın yeniden doğuşunu, aydınlık bir geleceği ifade etmektedir. Mevlid Kandili böyle bir öneme sahiptir” diye konuştu. Hz. Peygamberin insanlığa getirdiği rahmet yüklü mesajlarından konular anlatıldı.

Irmaklı, Hz. Peygamberin dünyaya gelişinin insani ve ahlaki değerlerin yeryüzünde tükendiği bir “cahiliye” döneminde, insanlığın tekrar hak, hukuk, merhamet, güzel ahlak gibi değerlerle buluşmasının başlangıcını ifade ettiğini söyledi.

“Hz. Peygamber, iyilik ve ibadet üzere bir hayat yaşayanların rehberi ve müjdecisidir”

Kur’an-ı Kerim’de “Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah'ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik” buyurulduğunu hatırlatan Uzman Irmaklı, “O, hakkın-hakikatin, merhametin ve hak yolda olanların şahididir. O, Allah’a kulluk bilinciyle, iyilik ve ibadet üzere bir hayat yaşayanların rehberi ve müjdecisidir. O, kötülüklere bulaşan, zulme ve isyana saplananlara karşı, Allah’ı, mahşer gününü, azabı hatırlatan bir uyarıcıdır” şeklinde konuştu

Gençlere değer verilmesi gerektiği noktasında tespitlere konuşmasında yer veren Mustafa Irmaklı, gençliğin önemsenmesi gerektiğini dile getirdi.