Sinop’ta “aile Okulu” Semineri Düzenlendi

sinop’ta “aile okulu” semineri düzenlendi

Sinop’ta “aile Okulu” Semineri Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde “Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum” projesi kapsamında Sinop İl Müftülüğü, Sinop Üniversitesi ve  Samsun 19 Mayıs Üniversitesi  İlahiyat Fakülteleri işbirliği ile İl Müftülüğü görevlilerine ve eşlerine “Aile Okulu” semineri düzenledi.

Program Mehmet Hakan Camii Müezzin Kayyımı Adem Türkeri’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde Seminere eşleri ile birlikte katılan İl Müftülüğü görevlilerine  “hoş geldiniz” diyen İl Müftüsü Ali Hayri Çelik sözlerine şöyle devam etti. “Diyanet İşleri Başkanlığımız görev tanımı içerisinde yer alan “Toplumu dini konularda aydınlatmak ve rehberlik yapmak” sorumluluğu gereğince ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak toplumu aileyle ilgili konularda bilinçlendirmek, münevver, müreffeh ve sağlam aile yapısını korumak amacıyla üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışmaktadır.

Toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilme ve verdiği mesajların etkilerini gözlemleyebilme ayrıcalığına sahip olan din görevlilerimizin, kendilerinden ve ailelerinden başlayarak model olma konusunda sorumluluğu bulunmaktadır. Bu sorumluluğun gereği olarak sahip olduğumuz değerlerin ve özellikle ailenin önemi hususunda farkındalık oluşturmak için Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından 2012 yılından itibaren yürütülen "Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum" projesi kapsamında din görevlilerimize ve eşlerine yönelik “Aile Okulu” Seminerleri gerçekleştirilmektedir.

Bu bağlamda Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Samsun On dokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakülteleri ile iş birliği yapılarak İl Müftülüğü personeline eşleri ile birlikte aile okulu semineri tertip edilmiştir. İki gün sürecek olan aile Okulu seminerinde alanında uzman hocalar tarafından sunumlar yapılarak bilmediklerimizi öğrenmiş, bildiklerimizi hatırlamış olacağız” dedi.

Samsun 19 Mayıs üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Osman Şahin, Doç.Dr. Mustafa Kara ve Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi   Dr.Cüneyt Aydın, Dr.Ayşe İnan Kılıç, Dr. Rabia Mert ve Araş.Gör. Mehmet Kurt Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak ve Aile Kalmak, Ailede Mahremiyet Bilinci, Aile İçi İletişim, Ailede Fıkhî Meseleler, Çocukluk Döneminde Din ve Değer Eğitimi, Ergenlik Döneminde Gençlerle İletişim, Ailede Çatışma ve Çözüm Yolları, Aile ve Medya Okuryazarlığı konuları hakkında yapılan sunumları, seminere katılanlar tarafından dikkatle dinlendi.

Seminerin çok verimli geçtiğini belirten Sinop İl Müftülüğü görevlileri “Seminerler bildiklerimizi tazelemeye bilmediklerimizi öğrenmeye vesile oluyor. Bu semineri tertip eden  ve bizlere sunumlar yaparak bilgilendiren hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

Seminer akabinde seminere katılanlara katılım belgeleri verildi.