Siirt’te Gençler Sabah Namazını Tarihi Camide Kıldı

siirt’te gençler sabah namazını tarihi camide kıldı

Siirt’te Gençler Sabah Namazını Tarihi Camide Kıldı

Siirt İl Müftülüğünü tarafından organize edilen ‘Sabah Namazı Buluşması’ Tarihi Ulu Camii’nde gerçekleştirildi. Selçuklu yapımı olan Ulu Camii Hicri 523 yılına uzanan Çinili Minaresi ile Tarihi Ulu Camii'nde gerçekleştirildi.

‘’Sabah Namazı Buluşması" programına, Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, İl Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir, Türkiye Diyanet Vakfı Yurt yöneticileri, Öğrenci yurdu öğrencileri ile bazı vatandaş hazır bulundu.

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok sabah namazını kıldırmasının ardından, Cami görevlileri tarafından Yapılan Tesbihat ve zikir’in sonunda  Kur’an-ı Kerim okundu, dualar yapıldı.

Programın sonunda konuşan İl Müftüsü Ahmet Altıok, "Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle ‘Sabah Namazı Buluşması’nı geçen hafta Ensar Cami’de bugün de Tarihi Ulu camimizde icra ettik. Bu programımıza icabet eden, güzel mabede gelen siz saygı değer cemaatimizi ve öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.’’

Müftü Altıok şunları söyledi: ‘’Rabbim sabah vaktinin, Cuma gününün bereketini Ülkemize, Milletimize, Şehrimize ve tüm İslam Alemi üzerine yağdırsın. Rabbim Gönüllerimizi, Yolumuzu, ufkumuzu feth eylesin. Cenabı Hak dualarımızı, ibadetlerimizi kabul buyursun. Müslümanlar, Birlik,  beraberlik, huzur içinde mutlu ve güçlü olsunlar. Müslümanların birbirlerine karşı görev ve ödevlerini yerine getirme ferasetini, dirayetini azim ve kararlığını rabbim ihsan eylesin. Rabbim ümmeti Muhammed’i her türlü beladan, musibetten ve sıkıntılardan muhafaza buyursun. Şehitlerimizi rahmet eylesin. Yurdumuzu, ordumuza, emniyet güçlerimize güç ve kuvvet versin. Rabbim Cümlemizi korusun.’’şeklinde konuştu.

Siirt İl Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir ise şunaları söyledi:‘’ Sabah namazları bütün kâinatın en bereketli vaktidir. Rahmetin sağananak, sağanak yağdığı bu vakitlerde Müslümanların uykudan uyanıp, Allah’u Taalanın Rahmetinin altına girmesi çok huzur verici bir duygu.  Bizlerde bugün Türkiye Diyanet Vakfımızın yurdunda kalan öğrenci kardeşlerimizle birlikte Siirt’imizin Selçuklu yapımı Tarihi eseri olan Ulu Camiinde sabah namazında buluştuk. Rabbim bütün gençlerimize sabah namazında Camiye gelmelerini nasip eylesin.’’dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Siirt Yurt Sorumlusu Betül Onay ise, Manevi atmosferin yaşandığı Tarihi Ulu Camiinde Sabah namazını yurdumuzda kalan öğrencilerimizle birlikte ifa etmenin huzuru içindeyiz. Yapılan vaaz, Zikir ve Kıraatlerle bu buluşma daha fazla bizi maneviyata taşıdı. Sebep olanlara teşekkür ediyoruz.’’dedi.

Program Ulu Camii Din Görevlisi Nezir Obut’un Tarihi Caminin tanıtımı ve ikram ile tamamlandı.