Il Müftümüz Alaaddin Gürpınar, Niğde'ye Veda Ediyor

il müftümüz alaaddin gürpınar, niğde'ye veda ediyor

Il Müftümüz Alaaddin Gürpınar, Niğde'ye Veda Ediyor

NİĞDELİ KARDEŞLERİME ARZ-I VEDA

2013 yılı Eylül ayında üçlü kararname ile atanarak göreve başladığım Niğde'de, Anayasamızın, kanunların ve Başkanlık mevzuatımızın bizlere verdiği yetkiyi en iyi şekilde kullanmaya gayret ederek 5 yılı bulan hizmet sonrasında 9 Kasım tarihindeki Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile buradaki görevimi bu hafta itibariyle noktalıyorum.

Bundan sonraki çalışma hayatıma, Diyanet İşleri Başkanlığı onayıyla Başkanlık Müftüsü olarak devam edeceğim.

Niğde'ye hizmet etmeye çalıştığım 5 yıl içerisinde ilimiz hayırseverlerinin, halkımızın ve din gönüllülerinin desteği ile mesai mefhumu gözetmeksizin sergilediğimiz gayretlerle unutulmaz eserler kazandırmak, emanet olarak aldığımız vazifeyi daha üst seviyelere taşımak bizlere nasip oldu.

Bu süre zarfında, ilimizdeki cami sayısı 179'dan 187'ye, Kur'an kursu sayısı 61'den 86'ya, 4-6 yaş derslik sayısı 0'dan 35'e çıkmıştır. Hafızlık anlamında ise bölgesel manada önümüzdeki 50 yılın ihtiyacını karşılayacak donanıma sahip kursları bu güzide şehre kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktayım.

Bundan 1 yıl önce Başkanlığımız nezdinde bir göreve atanma talebinde bulunmuştum. Bugün itibariyle gerçekleşmiş oldu. Din, Diyanet ve milletimizin hizmetinde 41 yılımı tamamladım. Bundan sonra da devletimizin tensip buyurduğu görevleri ifa etmeye resmi ve gayri resmi demeden ilk günkü aşk ve heyecanımla devam edeceğim.

Burada çalıştığım süre içerisinde bizden desteğini esirgemeyen Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof.Dr. Ali ERBAŞ ve bütün Merkez teşkilatımıza, İlçe Müftülerimize, Valilerimize, Başkanlarımıza, kurum amirlerimize, STK temsilcilerine, muhtarlarımıza, hayırseverlerimize, bu yolda şahsımı yalnız bırakmayan başta mesai arkadaşlarım olmak üzere tüm din gönüllüsü kardeşlerime ve saygıdeğer Niğdeli kardeşlerime gönülden şükranlarımı sunuyor, haklarınızı helal etmenizi diliyorum. Varsa ben de haklarımı helal ediyorum.

Bundan sonra hizmet bayrağını devralacak olan yeni Müftümüze de şimdiden Rabbimden başarılar temenni ediyorum. Allah’a emanet olun.

Alaaddin GÜRPINAR

Niğde İl Müftüsü