Erzurum'da Mevlid-i Nebi Konferansı

mevlid-i nebi konferansı

Erzurum'da Mevlid-i Nebi Konferansı

Erzurum İl Müftülüğü tarafından 23 Kasım 2018 Cuma günü saat 13.30’da İl Müftülüğü konferans salonunda Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu konuşmacı olarak davet edildiği “Hz Peygamber ve Gençlik” konulu bir konferans tertip edildi.

Programa Vali Yardımcısı Sadettin Doğan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Bağrıyanık, ilçe müftüleri, din görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, 2018 yılı hafızlık yarışması Türkiye birincisi olan Dadaşkent Hacı Hüseyin Efendi Camii Müezzin Kayyımı Celalettin Sert'in Kuran tilaveti ile başladı. Ardından İl Müftü Vekili Abdülhalim Acar bir açılış konuşması yaptı. Açılış konuşmasından sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Mevlid-i Nebi sinevizyonu izlendi. Sinevizyon'un ardından Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Nasrullah Hacımüftüoğlu tarafından “Hazreti Peygamber ve Gençlik” konulu sunum gerçekleştirildi.

Program, hafta münasebetiyle ilköğretim ve lise öğrencileri arası düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ile sona erdi