Isparta'da Engelleri Birlikte Aşıyoruz

engelleri birlikte aşıyoruz

Isparta'da Engelleri Birlikte Aşıyoruz

Isparta İl Müftülüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle 03.12.2018 tarihinde İlimiz Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda “Engelleri Birlikte Aşalım” konulu konferans düzenledi.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftü Yardımcısı Şükür AKTOPRAK’ ın açılış ve selamlama konuşması ile devam etti. Ardından Eğitimci -  Yazar Serap AKIN, bir sunum yaptı.

Sayın Akın sunumunda, engelli bir birey olarak gerek toplum hayatında, gerekse eğitim hayatında yaşadığı problemleri, bu problemlerin çözülmesinde gösterdiği olağanüstü sabrı anlatarak dinleyenlere farklı bir ufuk açtı. İnsanların önüne koyduğu engellere aldırmadan yoluna devam etmesinden ve bu zorlu yolda “Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. (İnşirah / 5) ayeti kerimesini ilke edinerek, hayat imtihanında zoru başarmasından bahsetti.

Sayın Akın, hiçbir zaman tek başına olmadığını, annesinin, babasının ve eğitimci yazar Semra ÇÖL’ün daima kendisine destek olduğunu söyleyerek onlara teşekkür etti.

Program, İl Müftü Yardımcısı Şükür AKTOPRAK’ın teşekkür konuşması ve Serap AKIN’ın kitaplarını imzalaması ile sona erdi.