Malatya'da Sayın Valimiz Müftülüğümüzü Ziyaret Etti

sayın valimiz müftülüğümüzü ziyaret etti

Malatya'da Sayın Valimiz Müftülüğümüzü Ziyaret Etti

Sayın Valimiz Aydın BARUŞ, 06.12.2018 Perşembe günü Müftülüğümüzü ziyaret etti.

Müftülüğe gelişinde İl Müftümüz Ümit ÇİMEN, İl Müftü Yardımcılarımız ve müftülük personeli tarafından karşılanan Sayın Valimiz BARUŞ, Müftülüğümüz hizmet birimlerini, Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi ile Hac ve Umre Bürosunu gezdi.

Daha sonra İl Müftü Yardımcılarımız Hacı Mustafa KILINÇ, İhsan Mesut AKBAŞ ve Fikriye ÖZKAN’ın da hazır bulunmasıyla İl Müftümüz ÇİMEN tarafından İl Müftülüğünün görevleri, teşkilat yapısı, Merkez ve İlçelerine ait kadro ve personel durumu, Kur'an Kursları durum ve bilgileri, bina, lojman, diğer sosyal ve yardımcı tesisler durumu ile araç, makine ve teçhizat durumu hakkında bilgiler aktarıldı. Sunumda ayrıca İl Müftülüğünce gerçekleştirilen Cami içi din hizmetleri, Cami dışı din hizmetleri, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri, gerçekleştirilen sempozyum, panel ve konferans programları, Hac ve umre hizmetleri, Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu faaliyetleri, Türkiye Diyanet Vakfı hizmetleri ile İl Müftülüğün ihtiyaçları hakkında Sayın Valimiz BARUŞ’a bilgiler verildi. Sunumun ardından Müftülük Şeref Defterini imzalayan Sayın Valimize ziyaret anısına hediye olarak Kur’an-ı Kerim takdim edildi.