Malatya'da Akçadağ Cennet Bahçesi Kur’an Kursu Açıldı

akçadağ cennet bahçesi kur’an kursu açıldı

Malatya'da Akçadağ Cennet Bahçesi Kur’an Kursu Açıldı

Akçadağ İlçe Müftülüğü tarafından hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan içerisinde 04-06 yaş Kur’an Kursu, C grubu Kur’an Kursu, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Gençlik Koordinatörlüğünün bulunduğu Cennet Bahçesi Kur’an Kursu 11.12.2018 Salı günü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Sayın Valimiz Aydın BARUŞ, Akçadağ Kaymakamı Muhammed Taha CANPOLAT, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Necmi İNCE, İl Emniyete Müdürü Dr. Ömer URHAL, İl Müftümüz Ümit ÇİMEN, İl Müftü Yardımcımız İhsan Mesut AKBAŞ, İlçe Müftümüz Oğuz AKDEMİR, İlçe Müftülerimiz, hayırseverler ve vatandaşların katıldı.

Tören Hecek Cami İmam Hatibi Vedat DURMAZ’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçe Müftümüz Oğuz AKDEMİR, İl Müftümüz Ümit ÇİMEN ve Akçadağ Kaymakamı Muhammed Taha CANPOLAT’ın açılış konuşmalarının ardından Sayın Valimiz Aydın BARUŞ yaptığı konuşmada: “Akçadağ İlçemizde güzel bir çalışma gerçekleştirilmiş, tebrik ediyorum. Emek sarf eden İlçe Müftümüz olmak üzere buradaki tüm din görevlisi arkadaşlarımızın, buraya katkı veren hayırseverlerimizin Allah hayırlarını kabul etsin. Burada hem Kur’an-ı Kerim’i hem de dinimizi aslına uygun kaynaklar çerçevesinde öğrenecek nesiller yetiştirilecek. 04 - 06 yaş grubundan itibaren çocuklarımız burada milli ve manevi değerlerimizle tanışma fırsatı bulacaklar. Diğer yaş gruplarında, özellikle yetişkinlerde de Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyen ve dini eğitim almak isteyen, değerlerimize sahip çıkmak isteyen diğer vatandaşlarımızda burada güzel, nezih bir ortamda bu imkâna kavuşacaklar. Buradan dinimize değerlerimize sahip güzel nesiller yetişsin. Bir de Diyanet şemsiyesi altında bu hizmetin veriliyor olması daha bir anlamlı. Çünkü Diyanet Teşkilatımız Türkiye'de din eğitimi alanında çok kucaklayıcı bir teşkilat ve bütün vatandaşlarımıza hitap eden bir yapıya sahip. Dolayısıyla burada 04 - 06 yaş grubu çocuklarımıza bu eğitimin verilmiş olması son derece anlamlı. Burada çalışan tüm öğretici arkadaşlara Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum. Akçadağ’ımıza, Akçadağ da yaşayan insanlarımıza İnşallah güzel katkılar getirir” dedi.

Konuşma sonrası Sayın Valimiz Aydın BARUŞ, arsayı hibe eden Mehmet ÖZBAY adına oğlu Çetin ÖZBAY’a, kursa halıları hibe eden Halil KAPLAN adına Mehmet KORKMAZ’a, kurs inşasında katkı sağlayan Çarşı Camii Müezzin- Kayyımı Cumhur GÜRCÜ ve Karamağara Camii İmam-Hatibi Nabi KINACI’ya plaketlerini takdim etti.

Açılış töreni İl Müftmüz Ümit ÇİMEN tarafından yapılan duanın ardından kurdele kesimi ile sona erdi.