Erzincan'da Kyk Pir-i Sami Yurdunda “mevlana’yı Anlamak” Konulu Program Düzenlendi

kyk pir-i sami yurdunda “mevlana’yı anlamak” konulu program düzenlendi

KYK Pîr-i Sâmi Konferans Salonu’nda “Mevlana’yı Anlamak” konulu konferans düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa İl Müftümüz Mehmet Emin Çetin konuşmacı olarak katıldı.

Hz. Mevlânâ’nın 745. Vuslat Yıldönümü (Şeb-i Ârus) münasebetiyle bir konferans veren müftümüz ÇETİN gençlere bazı hatırlatma ve tavsiyelerde bulundu. Gençlerin bu vesile ile Mevlânâ Hz.lerini doğru anlamak gerektiğini, sahih kaynaklardan yararlanmak suretiyle onun yaşantısını iyi öğrenmelerinin lüzumunu, bu vesile ile yeni Mevlânâ’ların, Şems’lerin yetişmesi için gayret göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Mevlana'nın yolunun Kur'an'ın ve Hazreti Peygamber'in yolu olduğunu, kendisi de zaten 'Ben yaşadığım sürece Kur'an'ın kölesiyim, Muhammed Mustafa'nın yolunun tozuyum. Kim benden bunun dışında bir şey naklederse, ben o sözden de o sözü söyleyenden de şikâyetçiyim' dediğini anlattı. “Dolayısıyla Hazreti Mevlana, Kur'an'ın dışında bir şey söylememiş ve yapmamıştır" diyerek sözlerini tamamladı.

Programa, Müftülük İlahi Ekibi ilahi ve kasideleriyle destek verdiler. Yapılan ikramlarla program sona erdi.